Bubeník Pink Floyd zachránil obchod, kde si pořídil své první bicí

31.12.2012 08:42 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Nick Mason
© PA Photos
Nick Mason, bubeník jedné z legend hudebního světa, kapely Pink Floyd, se rozhodl zachránit obchod, ve kterém kupoval své první bicí soupravy. Tím, že mu poskytl finanční injekci, pomohl jeho zachování.

"Byl jsem velmi zklamán, když jsem se dozvěděl, že Foot's se bude zavírat, protože jedna z mých krásných vzpomínek je ta, jak jsem byl mladý a koupil jsem si svou první bubenickou sadu v originálním obchodě na Denmanově ulici. Stála mě tehdy sedm a půl libry," řekl zpravodaji ITV News. Když mluvil o významu tohoto obchodu, který byl v Soho otevřen v roce 1920, dodal:"Ty spojitosti s obchodem s bicíma…..víte, když jste se sem dostal, vířily kolem různé informace. Mohl jste se dozvědět o novinkách a pokud jste potřeboval lekci ke hře na bubny, nejlepší místo bylo zajít sem a požádat o radu."

Mason ale přiznal, že se nebude účastnit denního chodu prodejny. "Myslím si, že vyzkouším nebýt jim tady moc po ruce. Pochybuji, že jim budu opravdu schopen pomoci. A určitě si nemyslím, že tady budu pravidelně postávat za pultem." Foote's bude nyní znovu otevřen na adrese 41 Store Street, Bloomberry, Londýn.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY