Whitney Houston chybí všem. Ale hlavně ta z osmdesátých let

07.01.2013 07:30 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Další z velkých pop hlasů již není mezi námi, a tak v období před Vánocemi zavětřila vydavatelská firma možný zisk a vyslala na trh CD s hity Whitney Houston. Divy s ohromným hlasem, velkým šarmem, ale rozervanou duší, která zřejmě našla pokoj až teď někde tam nad námi.
7/10

Whitney Houston - I Will Always Love You, The Best Of

Skladby: You Give Good Love, Saving All My Life For You, How Will I Know, Greatest Love Of All, I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me), Didn't We Almost Have It All, So Emotional, Where Do Broken Hearts Go, I'm Your Baby Tonight, All The Man That I Need, I Will Always Love You, I'm Every Woman, I Have Nothing, Exhale (Shoop Shoop), I Believe In You And Me, My Love Is Your Love, I Look To You (with R. Kelly), Never Give Up
Vydáno: 9.11.2012
Celkový čas: 79:47
Vydavatel: Sony Music
Tento kompaktní disk nám ukazuje, jaká vlastně byla kariéra kakaové zpěvačky. Zlatá léta zažila jednoznačně do roku 1990. Z deseti řadových desek, které za svůj život stihla natočit, se do té doby objevily na trhu tři a na této kolekci je z nich hned deset písní. Whitney neměla slabiny ani v baladách ani v rychlejších skladbách, které lákají k okamžitému tanci. "I Wanna Dance With Somebody" a "So Emotional" jsou toho zářným příkladem. V následující dekádě bodovala v hitparádách třemi soundtracky k filmům "The Bodyguard", "The Preacher's Wife" a "Waiting To Exhale". Pak už šla její kariéra strmě dolů v důsledku problémů s drogami, domácího násilí a věcí s tím spojených. I proto se podařilo Houston pořádně atakovat hitparády už jen jednou s "My Love Is Your Love".

Obsahem alba je i nová verze singlu "I Look To You" v produkci Cliva Davise s dříve nezveřejněnými vokály Whitney Houston. Kolekci uzavírá song, který je na CD rovněž poprvé, "Never Give Up" z pera Jermaine Dupriho, Bryana-Michaela Coxe a Johnta Austina. Jelikož je většina druhé poloviny alba ve znamení pomalých rytmů, ztrácí tah na branku. Nelze předpokládat, že toto je nějaká definitivní, poslední kolekce. Bude vycházet ještě mnoho výběrů a ani tady se nesešly kompletně všechny hity. Chybí například duet s Mariah Carey "When You Believe", a to bude jistě dobrým důvodem vydat za nějaký čas další "The Best Of".

Za svoji kariéru s prodejem 170 milionů desek a ziskem největšího množství ocenění všech dob (dle Guinessovy knihy) Whitney Houston zažila mnoho slávy, ale potom přišel strmý pád, který se projevil ztrátou jejího výsadního postavení na trhu, razantním úbytkem hitů a nakonec zmařeným životem. Nebyla první a asi bohužel nebude poslední, kdo ze svého talentu a umu nevyčerpal všechno, co mohl.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY