Karel Gott triumfálně ukončil své další turné

10.12.2012 10:45 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Karel Gott
© František Jirásek, gott.smugmug.com
Karel Gott při sobotním posledním koncertu svého turné v naprosto vyprodané O2 areně potvrdil, že zdaleka nepatří do starého železa. A to, že letos po čtrnácté v řadě nevyhrál Českého slavíka, mu na lesku také rozhodně neubralo. Na koncertech daného turné zazněly písně z novinkového alba coververzí "Dotek lásky" i z loňského alba "Sentiment", doprovázel ho Boom! Band Jiřího Dvořáka. Jako hosté se u mikrofonu vystřídaly tři zpěvačky - Dasha, Monika Absolonová a Gabriela Gunčíková.

Podle zákulisních informací šlo o nejnákladnější turné v kariéře Karla Gotta, kterého během koncertu z hlediště povzbuzovaly i jeho malé dcery a manželka Ivana. Gott sice letošního Slavíka nevyhrál, ale druhé místo vzal s nadhledem: "Lyrický tenor je fajn, ten je tady jako stálice, ale tep doby chce přesně písničkáře-bojovníka. Druhé místo pro mě není žádná tragédie, důležité je, že na turné zpívám před plnými halami."

Zpěvák brázdí koncertní místa už přes půl století. Během své kariéry prodal přes padesát milionů alb, z toho téměř polovinu v německy mluvících zemích. Držitelem výše zmíněného Českého, dříve Zlatého slavíka se stal již sedmatřicetkrát.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY