Jon Spencer Blues Explosion jsou na turné a neminou ani Česko

04.12.2012 23:53 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Jon Spencer Blues Explosion
© facebook interpreta
Jedna z nejzásadnějších garážových kapel nového věku Jon Spencer Blues Explosion vyrazila na turné k vydání nové desky "Meat+Bone" a své nové skladby představí také 8. prosince v pražském Paláci Akropolis.

Kytarová smršť, v níž se protíná syrový rock, boogie a anarchie s feelingem starého dobrého blues a elvisovskou aurou. To je novinka Jon Spencer Blues Explosion, kteří vrátili rock'n'rollu syrovost. Undergroundovou legendu se dvěma kytarami a bicími řadí znalci k nejlepším živým kapelám post-punkové éry. Kořeny skupiny sahají do 80. let, kdy Jon Spencer vedl hardcorovou, kultovní a skandální kapelu Pussy Galore. Po jejím rozpadu založil roku 1991 v New Yorku Jon Spencer Blues Explosion, energií posedlou sestavu, s níž vystavěl velkou syntézu sahající od garážového punku až po blues a rock. Navzdory širokému řečišti inspirací disponuje skupina unikátním a snadno identifikovatelným stylem, který vybrušovala na celkem sedmi albech.

Koncert začíná v půl osmé. Předprodej vstupenek zajišťuje síť Ticketpro a Palác Akropolis. Nyní jsou k dostání za 590 Kč na stání a 650 Kč za sezení na balkoně.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY