Shiro Ame - Awaiting A Brand New Day (EP)

11.01.2013 14:00 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

Shiro Ame. Pražáci s japonským jménem. Kapela, která posbírala hudební moudra zápaďáckého klubového rocku a chystá se je importovat do Česka. EPčkem "Awaiting A Brand New Day" vlastně startuje a musicserver si její potenciál nechtěl nechat uniknout. Hlavně instrumentálně jde totiž o zajímavou nahrávku.
7/10

Shiro Ame - Awaiting A Brand New Day (EP)

Skladby: City Drenched In White Rain, Keep Going, Neckbite 13, Ember Between You And Me, Devil Or An Angel
Vydáno: 2.5.2012
Celkový čas: 16:08
Vydavatel: DIY
Shiro Ame už vlastně nejsou úplnými nounejmy. Coby vítězové Rock Café Contest je registruje velká část pražského undergroundu a přilehlých suburbií. Ať má tahle soutěž začínajících kapel zejména mimo hlavní město jakoukoli pověst, prvenství v ročníku 2011/2012 je ve správných rukou. Shiro Ame si totiž svůj triumf jednoznačně obhájili květnovým EP "Awaiting A Brand New Day", které má sice velmi krátkou stopáž, zato je napěchované intenzivní rockovou hudbou, a dokonce z něj ční jeden solidní bandzonehit.

Ten najdeme hned zkraje nahrávky, kde je uvozen kratičkým intrem. Dostal odhodlaný název "Keep Going" a vyjma toho, že by si v měkoučkém catchy refrénu zasloužil více energie do čistého vokálu, funguje na poměrně břitkém a trendy kytarovém rifu velice dobře. Kapelu obecně charakterizuje kvalitní práce hlavní kytary, což je nosný bod celého EP. Třeba song "Neckbite 13" skrze tuhle charakteristiku zní zajímavě. Celé minialbum vám může s trochou nadhledu klidně navodit pocit, že jste se zaposlouchali do poměrně rozličných vzorců některých britských kytarovek (Glamour Of The Kill, případně Funeral For A Friend nebo We Are The Ocean).

Shiro Ame umí být svým screamem těžce agresivní, ale v rámci skladby většinou polohy kombinují, čímž se dělají masově akceptovatelnějšími (typicky závěrečná "Devil Or An Angel"). Pokud žádáte něco na zklidnění tepu, relativně dobře může zase posloužit "Ember Between You And Me".

Tihle kluci na rozdíl od jiných nežijí mimo realitu, mají kvalitu. Začali s pořádnou vervou, a pokud je pěkné debutové ípí nedostane před nějakou žánrovou klubovou megahvězdu, pak asi nezbývá než doufat, že příště už to Okamurovi vyjde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY