Sasha - málčik, který opisoval při testu

26.11.2001 01:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Německý zpěvák Sasha přichází se svým třetím albem nazvaným "Surfin' On A Backbeat", na kterém se podle promomateriálů prý pustil do více syrovějšího kytarového zvuku. Jak se mu tento přechod od sladkého popu (ne)povedl, prozradí naše dnešní recenze.
3/10

Sasha - Surfin' On A Backbeat

Skladby: Rooftop, Blown Away, Turn Into Something Special, One Look in Your Eyes, Here She Comes Again, Everybody Loves You, On And On, Let´s Get Closer, Just A Second Away, Drive My Car, Days Like These, Why Does Everybody Hurt
Celkový čas: 47:27
Německý zpěvák Sasha si získal srdce mnoha dívek nejenom doma v Německu, ale i u nás. Jeho kariéru zahájil singl "I'm Still Waitin'" (1998), který se objevil na debutovém albu "Dedicated To…", které přineslo i větší hity, jež udělaly ze Sashy hvězdu, jmenovitě "If You Believe", "We Can Leave The World" a "I Feel Lonely". Na druhé album se čekalo dva roky, dostalo jméno "...You" a byly na něm třeba singly "Let Me Be The One" a "Owner Of My Heart". Debut byl komerčně úspěšnější, přesto se Sasha dočkal několika hudebních ocenění. Třetí album "Surfin' On A Backbeat" Sasha pojal více kytarově, předzvěstí je singl "Here She Comes Again", který se uchytil i na českých rádiích.

Byl jsem zvědav na ty nadupané kytary, ale žádný nářez se k mému zklamání nekoná. Všech dvanáct skladeb bylo navlečeno do popového hávu a sem tam se ozve nějaké to kytarové sólo, vetší prostor mají jedině akustické kytary. Úvodní song "Rooftop" mi silně připomíná hit od Ronana Keatinga "Life Is A Rollercoaster", jako by vše bylo vzato přes kopírák, což není zrobna dobrý začátek. Pilotní singl "Here She Comes Again" začíná vánoční melodií brnkanou na klavír a kytarové sólo kopíruje tento motiv skoro celou skladbu. Myslím, že i Michal David má lepší hudební nápady, než nějací Sashovi pisálci. Sasha sem tam také něco napsal, ale mezi tuctovými popovými melodiemi se těžko hledá něco zajímavého, co vaše ucho lapí.

Mezi ty povedenější skladby bych vypíchl "One Look In Your Eyes", příjemnou pomalou skladbu, kde občas zazní zajímavý elektronický sampl. Neméně povedenými jsou "Turn It Into Something Special" a "Just A Second Away". Závěrečná píseň "Why Does Everybody Hurt" je vrcholem alba, sladké smyčce a příjemná melodie, to musí každého chytit za srdíčko, a to Sasha umí prodat, podobně se mu to povedlo třeba v megahitu "If You Believe".

Sashova "Surfin' On A Backbeat" je klasická popová deska se vším všudy, prázdná místa střídají ty více povedená, bohužel, těch je tu však pomálu a převládají ty, která byste raději přeskočili. Pokud jste laděni na pop ala Sasha, určitě nebude touto nahrávkou vyloženě zklamáni, jen doufám, že to příště bude více originálnější. Často jsem se při poslechu přistihl, že některý motiv či melodii znám a už jsem ji slyšel, a ne jen v podání Sashi. Není dobrou vizitkou u teprve třetího alba tolik od sebe samotného kopírovat, případně opisovat od spolužáků...


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY