Jitka Charvátová dotočila nové video, album vyjde příští rok

29.10.2012 09:28 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Jitka Charvátová
© Ondřej Vitha
Zpěvačka Jitka Charvátová aka JI otevírá novou kapitolu své hudební tvorby. V současné době intenzivně pracuje na svém druhém autorském albu, které by nejen fanouškům, ale i sobě ráda dala k narozeninám na jaře 2013.

Jitka nový projekt s názvem "Ariel" představí velmi brzy pilotním singlem, kterým je skladba "Timeless". Již první listopadový den zpěvačka k zmiňovanému songu nabídne i videoklip, který se natáčel na horském vrchu Javorník. A proč právě tam?

"Písnička je o hledání podstaty sebe sama. Jsme zvyklí ztotožňovat se s formami a s tím, co se děje kolem nás, ale to je jen matným odrazem. Všechno je v nás. Narodila jsem se a vyrůstala jsem v lese. Tam jsem tomuto pocitu nejblíž. Chtěla jsem přenést tuto esenci klidu a prostoru do videoklipu. Zhmotnění této vize se zhostil módní návrhář Jan C. Löbl, který vytvořil vše, včetně scény a kostýmu. Natáčení byl opravdu zážitek, stála jsem ve tmě, v tichu, v lese, pak se rozsvítila světla, projektor a nekonečná sukně vše zrcadlila jako plátno. Hodilo mě to do jiné dimenze. Viděla jsem pár záběrů a ty předčily dokonce i to, co jsem vnímala při natáčení." dodává k novém klipu sama zpěvačka.

Nové album vzniká za vydatné asistence mnoha zajímavých hudebníků. Jitka si totiž ke spolupráci pozvala Thoma Heriana a Ecsona Waldese. Producentské úlohy se pak ujal starý známý a především blízký přítel Jitky a její hudební inspirace - Dušan Vozáry.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY