O5 a Radeček pokřtí své nové album v pražském Bontonlandu

08.10.2012 15:43 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

O5 a Radeček
© facebook interpreta
Hudební skupina O5 & Radeček vydala letos 17. září nové album "Pozdrav z Opičích hor". Při té příležitosti proběhne křest alba ve středu 10. října od 17.00 v pražském Bontonlandu na Václavském náměstí.

Za kmotra desky si Radečci pokaždé vybírají fotbalového hráče. Postupně jim alba polévali Radek Kováč, Pavel Kuka, Horst Siegl nebo brankářská legenda Jan Stejskal. Ani u pátého alba skupina neudělá výjimku. Tedy skoro. "Jakub Kohák je vášnivý hráč a fanoušek fotbalu, takže tradici 'fotbalového kmotra' udrží. Je to ale navíc geniální umělec, jehož práci obdivujeme mnoho let. Jsme fakt moc rádi, že se právě on stane sudičkou naší opičí desky," říkají Radečci.

Na křtu se objeví také členové kapely UDG, kteří na novou desku nahráli s Radečky duet. "Pokud si kluci nespletou datum a opravdu dorazí, zahrajeme společnou píseň naživo přímo na křtu desky. Jsme zvědaví, jestli si ještě pamatujou text," vtipkují kluci z O5 a Radeček.

Proč se kapela rozhodla poprvé představit své nové album právě v Bontonlandu? "Ze dvou důvodů,“ říká Ondřej Polák a dodává: "Jednak teď nemáme v Praze žádný koncert, na kterém bychom desku pokřtili, a pak taky Bontonlandu fandíme, stejně jako každému jinému obchodu, který ještě prodává klasická cédéčka a pomáhá tak nové muzice."


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY