Třetímu dni "Be Twenty" budou vévodit Charlie Straight

01.10.2012 12:56 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Charlie Straight
© Lukáš Vrtílek
Týden oslav 20. výročí "Roxy Be Twenty", který proběhne 15. až 21. října v prostorách Roxy a NoD, se nezadržitelně blíží a s tím se odtajňuje také program jednotlivých dní. Pojďme se tedy podívat, co nás v Roxy čeká třetí den oslav, ve středu 17. října, kdy budou hlavními hvězdami laureáti tří cen Anděl Charlie Straight, kteří si navíc coby své speciální hosty pozvali projekt Ray Gibson & Band.

Třinečtí Charlie Straight, kteří už od svých začátků v roce 2006 úspěšně popírají dogma, že v ČR nevznikají kapely schopné konkurovat indie-rockovému exportu z Albionu, se na samostatném koncertě v Praze představí po necelém půlroce, kdy se v metropoli zastavili v rámci turné ke svému letošnímu novému, v pořadí druhému studiovému albu "Someone With A Slow Heartbeat".

Vysoká úroveň je charakteristická pro studiové nahrávky i pro živá vystoupení Charlie Straight. Ostatně ne náhodou to byli právě oni, kdo byli vybráni, aby se před více než dvacetitisícihlavým davem zhostili v pražském Edenu role předkapely hvězdných Red Hot Chili Peppers. Na jednu stranu by se tak mohlo zdát, že po takové zkušenosti by mohlo být pro Charlie Straight vystoupení v Roxy v rámci oslav dvacátého výročí klubu "Be Twenty" jen pouhou rutinou. Jak ale podotýká Albert Černý, není tomu tak: "Roxy pro nás znamená jeden ze stálých, zásadních klubů v Praze, jsem rád, že si tam konečně zahrajeme vlastní, pořádný koncert." Jak už je pro stále populárnější partu z Třince typické, i do Roxy navíc připravují něco speciálního. "Chystáme křest nového klipu, teda pokud všechno půjde, jak předpokládám," dodává Albert.

Další z atrakcí večera s přízviskem speciální pak bude "special guest" Charlie Straight, kterým se 17. října v Roxy stane parta Ray Gibson & Band. "Ray je náš kamarád. Hrál v kapele The Roads, kterou máme rádi. Hráli jsme s klukama mockrát a od té doby si navzájem fandíme. Ray je v Berlíně a snažíme se tam společně něco vymyslet. Takže jde o spojení Praha-Berlín. To je ono," vysvětluje Albert, proč si za své hosty kapela zvolila právě Ray Gibson & Band. Kvalitními jmény nabitý středeční program navíc doplní také pražská lo-fi formace Photolab a chomutovská indie-acoustic kapela Whispering Of Soul, které zahrají na druhé stagei situované v komorním prostředí Roxy Chill outu.

Je tedy nasnadě, že 17. října nás na "Be Twenty" v Roxy čeká hodně zajímavá a barevná přehlídka současné indie-kytarové muziky, kterou by si žádný z příznivců indie-rocku a souvisejících žánrů neměl nechat ujít, zvlášť když je v předprodeji k mání za víc než sympatickou cenu 200 Kč. Show startuje v 18.00 hodin. Předprodej vstupenek zajišťuje síť Ticketpro, Ticketportal a Ticketsream 200 Kč (+ poplatky) nebo v Café NoD (v patře nad Roxy) bez poplatků, na místě 280 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY