Podzim zpestří reedice výběru Pražského výběru

04.09.2012 09:32 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Pražský výběr
© Supraphon / Martin Kubica
Populární tuzemská rocková skupina Pražský výběr se vrací na pódia v sestavě z dob největší slávy. Při té příležitosti budou moct fanoušci ještě před návštěvou chystaných koncertů připravovaného turné ladit formu s reedicí alba "Výběr". Nahrávka se v aktuálním zvukovém remasteringu a s inovovaným obalem objeví v obchodech 19. října.

"Supraphon po úspěšném jubilejním vydání alba 'Straka' v hrsti připravuje k termínu zahájení comebackového turné Pražského výběru také reedici nahrávky 'Výběr' z roku 1987," potvrzuje za vydavatelství producent Karel Deniš. Jedná se o druhou vydanou desku kapely, která tehdy hrála pod zkráceným názvem Výběr. "Tatrman", "Chvastoun", "Snaživec", "Smolař", "Člověk bez talentu", "Papíry straší", "Tyhle řeči znám" nebo "Hrály dudy" patří k nejznámějším skladbám z tohoto alba.

Bubeníka Jiřího Hrubeše, který v roce 1985 emigroval, ve studiu i na koncertech nahradil Klaudius Kryšpín. "Deska 'Výběr' je prostě největší dílo, na kterém jsem kdy pracoval, a zároveň první deska, na které jsem s Pražským výběrem hrál. Kdybych měl své soukromé muzeum, vystavil bych si ji na piedestal, ale žádné samozřejmě nemám," říká dnes s úsměvem Klaudius Kryšpín a dodává: "Těším se, že si ji budeme moci zase společně na koncertech zahrát."

Na velkolepé turné se Pražský výběr vydá v listopadu. Odehraje pět mimořádných koncertů ve sportovních halách v Praze, Ostravě, Bratislavě, Brně a Pardubicích. Vystoupí v sestavě se zpěvákem a klávesistou Michaelem Kocábem, kytaristou Michalem Pavlíčkem, baskytaristou Vilémem Čokem a dvěma bubeníky Klaudiem Kryšpínem a Jiřím Hrubešem.

Vstupenky na turné Pražský výběr 2012 jsou v prodeji v síti Ticket Art v cenách od 390 do 590 Kč.

Termíny koncertů v rámci podzimního turné:

09.11. - 19:00 hod. - Praha, TipSport Arena
13.11. - 19:00 hod. - Ostrava, hala Sareza
17.11. - 19:00 hod. - Bratislava, Aegon aréna NTC
21.11. - 19:00 hod. - Brno, Kajot Arena
24.11. - 19:00 hod. - Pardubice, ČEZ Arena


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY