Fatboy Slim předvedl hitovou show

12.08.2012 10:31 - Tereza Vavroušková | foto: facebook interpreta

Fatboy Slim se poprvé představil českému festivalovému publiku jako hvězda Open Air Festivalu v Panenském Týnci. I když už mu táhne na půl století, mladším DJům dá stále, lidově řečeno, na prdel. A přestože má dostatek vlastního materiálu, na festivalu předvedl i tvorbu svých oblíbenců.

Live: Fatboy Slim

místo: Open Air Festival, Panenský Týnec
datum: 10. srpna 2012

Fatboy Slim
© Fatboy Slim facebook
Open Air festival, který se koná v Panenském Týnci, připravil na pátek především taneční line-up. Ve večerních hodinách jste tedy paradoxně na hlavních stageích neviděli hrát živou kapelu, ale "pouze" DJe. Kromě berlínského dua Booka Shade se představili osekaní Gorillaz, tedy Gorillaz Sound System, a taneční večer zakončil dvouhodinovým setem Norman Cook alias Fatboy Slim.

Norman pochází z brightonské DJské party spolu s Carlem Coxem, jehož jméno na tiskové konferenci uvedl jako svůj vzor. Carl Cox a Fatboy mají však naprosto odlišný styl hraní, zatímco Carl opravdu "hraje", Fatboy Slim spíše "pouští". Pro Normana je vystupování na parties a festivalech víceméně luxusní koníček, jelikož, pokud zrovna není v léčebně, si může díky své dosavadní kariéře hodit nohy na verandu.

Fatboy Slim vystoupil před několika lety u našich slovenských sousedů na festivalu Pohoda a po dlouhé odmlce přijel premiérově zahrát na český festival. Nutno říci, že zatímco na Pohodě víceméně postával a mával na lidi, na Open Air Festivalu to opravdu rozjel. Jeho styl a la "pustím pecku od tohohle, smíchám to s mým hitem a do toho pustím sampl z tohodle singlu, protože to lidi znají" sice nemusí každému vyhovovat, ale Norm své řemeslo perfektně ovládá.

Fatboy Slim
© Fatboy Slim facebook
DJská hvězda si s sebou přivezla také opulentní projekce, a roztancovala tak celý areál i vizuálně. Fatboy předtím v rozhovoru slíbil, že bude hrát ne na sto, ale sto deset procent, a svůj slib dozajista splnil.

Zatímco páteční večer na festivalu byl určen fanouškům taneční muziky, v sobotním line-upu se najdou především milovníci kytar. Jako hlavní hvězdy vystoupí skotská písničkářka Amy MacDonald a švédští kytaroví Mando Diao.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY