Rihanna má další americký Top 10 hit

07.06.2012 18:20 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Hit "Where Have You Been" se stal již 22. singlem Rihanny, který se dostal do první desítky amerického žebříčku. Ten nadále vede Gotye před Carly Rae Jepsen. Nejvyšší novinku měl Justin Bieber. V deskách opět zvítězil John Mayer před Adele a novinkou Reginy Spektor. Sigur Rós skončili na výborné sedmičce.
Gotye - Somebody That I Used To Know
© facebook interpreta
SINGLY - Přední místa se v hitparádě skladeb opět neměnila. Gotye přidal osmý vítězný týden, když se mu o pět procent zvýšilo rádiové obecenstvo na 145 milionů, čímž ještě zvýšil rekord pro rockového sólistu. Downloady a streamy ale dále lehce padají, zatímco Carly Rae Jepsen roste, především díky rádiím, prvenství by tak měla dosáhnout už během dvou týdnů. Maroon 5, fun. a Nicki Minaj si svá místa ponechali, One Direction přeskočili Flo Ridu (důvod viz desky).

Jak jsem posledně avizoval, z trojice "Where Have You Been" - "Back In Time" - "Scream" se někdo do první desítky dostal a je to prvně jmenovaný singl Rihanny. Jedná se už o pátý singl z "Talk That Talk", ale nezvykle teprve druhý v Top 10, když třeba hned první tři singly z "Loud" byly zlaté. Pro zpěvačku to je již 22. Top 10 track, stihla to za pouhých sedm let. Pitbullův hit si polepšil na jedenáctku, Usher zatím křičí stále na třináctce, dvanáctí jsou Train s "Drive By" a už čtrnáctá je Ellie Goulding s "Lights" (+Streaming Gainer). Justin Bieber si s "Boyfriend" polepšil o místo a navíc mu na sedmnáctce debutuje novinka "Die In Your Arms".

Na devatenáctku z třicet pětky se dostala Katy Perry s "Wide Awake" s oceněními Digital a Airplay Gainer. Před bránou druhé desítky už je David Guetta s "Titanium" nebo Kanye West a spol. s "Mercy", video vyšlo zrovna včera. Ještě tu jsou tři novinky na chvostu pořadí: "I'm All Yours" Jaye Seana a Pitbulla, "Chasing The Sun" The Wanted a "For You" Keitha Urbana.

    Top 10 - singly:
  1. Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know
  2. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  3. Maroon 5 feat. Wiz Khalifa - Payphone
  4. fun. feat. Janelle Monáe - We Are Young
  5. Nicki Minaj - Starships
  6. One Direction - What Makes You Beautiful
  7. Flo Rida feat. Sia - Wild Ones
  8. Justin Bieber - Boyfriend
  9. Rihanna - Where Have You Been
  10. The Wanted - Glad You Came

John Mayer - Born And Raised
© facebook interpreta
DESKY - Posledně zlatá pozice opět zaznamenala už klasický 70%ní propad, tentokrát však pouhých 65 tisíc stačilo na udržení vedení. "Born And Raised" je tak první deska Johna Mayera, která vedla více než týden. Adele si sice lehce polepšila, nejspíše díky vysílání "Adele Live In London", na písničkáře to však nestačilo. Živák pomohl i One Direction, povyk okolo "Up All Night: The Live Tour" (v samostatném žebříčku Music Video Sales 76 tisíc prodaných kusů) je vyšvihl na čtvrté místo.

Bronzovou medaili si odnesla alternativní písničkářka Regina Spektor za šesté album "What We Saw From The Cheap Seats", stejné pozice dosáhlo i předchozí "Far". Pátí jsou folkoví Edward Sharpe And The Magnetic Zeros s druhým počinem "Here". A aby té alternativy nebylo málo, sedmí skončili Sigur Rós s "Valtari". Pro Island to je druhý skvělý úspěch během krátké doby, když "My Head Is An Animal" Of Monsters And Men debutovalo na šestce. Paradoxně nejznámější rodačka Björk před půl rokem s "Biophilia" v USA propadla.

Na šestku spadla Carrie Underwood, osmé je "Now! 42", desátý Lionel Richie a na devítce je Luke Bryan, na kterého si vám už musím postěžovat. Hošan totiž vždy obtýden nějak přileze zpět do první desítky a já ho musím znovu vypisovat, což znamená i přepínat klávesnici pro ampersand. Už jsi prodal milion toho alba, to nestačí? Huš.

Preview příštího týdne - když se podíváte na vývoj prodeje, můžete si spočítat, že po delší době asi zvítězí Adele. Konkurovat jí může country zpěvák Alan Jackson nebo The Beach Boys. Dobrých výsledků by měli dosáhnout rappeři Curren$y a Big K.R.I.T.

    Top 10 - alba:
  1. John Mayer - Born And Raised (65, -70 %)
  2. Adele - 21 (58, +4 %)
  3.  N Regina Spektor - What We Saw From The Cheap Seats (42)
  4. One Direction - Up All Night (41, +12 %)
  5.  N Edward Sharpe And The Magnetic Zeros - Here (35)
  6. Carrie Underwood - Blown Away (32, -30 %)
  7.  N Sigur Rós - Valtari (26)
  8. ▲ Různí - Now That's What I Call Music! 42 (26, -16 %)
  9. ▲ Luke Bryan - Tailgates & Tanlines (24, +18 %)
  10. Lionel Richie - Tuskegee (22, -35 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY