Houser slavil narozeniny s Nohou!

26.10.2001 18:19 - Martin Mikuláš | foto: facebook interpreta

Kulturní magazín Houser oslavil v pražském klubu Akropolis své první narozeniny. Slavilo se především kvalitní hudbou a míchanými koktejly, vystoupili Lazy Jimmy, Space Junkie a N.O.H.A. Pokud jste na této akci nebyli, určitě vám přijde k duhu náš report.
Kulturní magazín Houser oslavil v pražské Akropoli se Space Junkiem, Lazy Jimmym a Nohou své 1.narozeniny. Večer zahájil ve velkém sále svými línými rytmy Lazy Jimmy, lidé však teprve přicházeli. Před devátou hodinou je vystřídala Noha.

N.O.H.A.
© facebook interpreta
N.O.H.A., neboli Noise Of Human Art, je německá skupina z Dusseldorfu, která přijela do Prahy už potřetí a živě představila především aktuální album "No Slack!". Z Prahy pochází i saxofonista N.O.H.A., Filip Šebánek a v Praze, ve studiu Phase, vznikl také videoklip ke skladbě "Reflex The Move". Jejich hudební styl je těžké popsat, padají termíny jako Nu-Jazz, nebo Liquid Funk a rytmika má hodně blízko k big beatu a break beatu. Každopádně je to skvěle sehraný band, kterému se podařilo dosud nejpřirozenější propojení mezi živými nástroji a počítačem, jaké jsem dosud na podobném koncertě slyšel. Basák občas vyměnil kytaru za kontrabas a spolu s bubeníkem Ericem Haringsem udržovali publikum neustále v rytmu. Vrcholem byl jam, při kterém Eric bušil do bicích jen za doprovodu hutných basových spodků a přecházel mezi big beatem, funkem, jazzem a všemi groovy, celou dobu neztratil rytmus a vygradoval tak "jednoduchým" způsobem atmosféru do čiré euforie z beatů.

Na šlapající rytmiku se neotřelými postupy nabalovaly dechy a kytara, zpěvačka, či rapper a vznikal tak jedinečný hudební koktejl okořeněný kvalitními sóly a také pestrou pódiovou show. O tu se postarali především rapper Chevy Headly z New Yorku(USA) a zpěvačka Sam-Leigh Brown z Manchesteru (UK). Černoch Chevy se objevil v sukni, šílených brýlých a s účesem, který byste vytvořili zhruba po sedmi hodinách usilovného fénování. Sam také není právě žena, o které sníte před usnutím, o to šíleněji působily její sexy taneční kreace. Na první poslech nepříliš výrazný hlas dokázala položit do různých nálad. V "Celebrate The Universe" připomínala Bjork, barvou hlasu byla blízko zpěvačce z Echobelly a nejvíce jí slušel s poctivě otevíranou pusou odzpívaný veselý samba big beat "Set Out". Pokud jezdíte autem hlava nehlava, určitě by vám udělala radost gangsterka "Unique" s trochou hamondek, nebo "Big Sweat" s dráždivým barytonem. Vůbec celé album N.O.H.A. je do auta pro překračování nejvyšší povolené rychlosti dost nebezpečné a koncert byl ještě o 66 % nadupanější. Po sedmdesáti minutách produkce si publikum vytleskalo i několik přídavků, ale v deset se muselo jako vždy končit.

Mejdan pokračoval na malé scéně se Space Junkiem a protáhl se až k ranním hodinám.

1.narozeniny magazínu Houser, Lazy Jimmy, N.O.H.A., Space Junkie, Palác Akropolis, Praha, 23.10.2001


DOPORUČENÉ ČLÁNKY