říkají My Chemical Romance - musicserver.cz">

"Budeme nahrávat. Konečně bez toho zlodějskýho smetí," říkají My Chemical Romance

17.05.2012 08:07 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

My Chemical Romance, Rock For People, Festival Park, Hradec Králové, 2.-5.7.2011
© Petr Klapper / musicserver.cz
My Chemical Romance letos moc nekoncertují. Jen v lednu zamířili na kratší štaci za teplem do Austrálie. A pak až nadcházející sobotu, kdy kolegiálně zastoupí nemocemi zmítané Blink-182 na pozici jednoho z headlinerů velkého zámořského festivalu Bamboozle. Povinnost na americké rockové umělce volá odjinud. Chtějí pokročit s albem, které začnou natáčet. Dejte jim ještě třicet dní, vzkazují.

"Nemůžu se toho dočkat. Myslím, že jsme tak zhruba měsíc od toho, než rozsvítíme nahrávací knoflík," řekl v e-mailovém rozhovoru pro newjerseyský týdeník The Aquarian kytarista Frank Iero, čerstvě trojnásobný otec, jemuž se v dubnu narodil syn Miles. Iero si i přes nelehký poslední třičtvrtěrok, který u Killjoys charakterizovala "kauza Pedicone", nestěžuje a tvrdí, že skládání nových písní "šlo opravdu dobře".

Kapela už se nemůže dočkat, jak si v nahrávacím studiu porozumí s novým bubeníkem Jarrodem Alexanderem. Bývalý člen formací The Suicide File, Death By Stereo nebo A Static Lullaby je od svého zářijového příchodu sice oficiálně veden jen jako koncertní doprovod, Iero ale potvrdil, že bicí party pro páté řadové album samozřejmě nahraje. "Je to úžasný chlapík a fantastický hráč. Byla zábava dělat s ním tyhle poslední měsíce hudbu. Miluje kafe, je to super mlátička a navíc to není žádný kus zlodějskýho smetí, což je fajn," neodpustil si ostře rýpnout do Alexanderova předchůdce, lapky Pediconeho.

My Chemical Romance si do zbrusu nového studia, které začátkem roku vybudovali v Los Angeles, pozvou i zvukového technika Douga McKeana, s nímž spolupracují od kasovního trháku "The Black Parade" (2006). A je klidně možné, že producentské křeslo znovu obsadí Rob Cavallo. Tuhle informaci ovšem zatím skupina nepotvrdila. Už dříve ale uvedla, že nová nahrávka bude koncepční a že na ní bude určitá myšlenka či vize. A mají už vůbec My Chemical Romance nějakou představu, kdy s ní budou hotovi, případně kdy vyjde? "Kdepak," uzavřel Iero celý rozhovor.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY