Nové album Heleny Vondráčkové pokřtil zpěvák Kabátu

18.10.2001 05:01 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Helena Vondráčková - Helena 2002
© facebook interpreta
Po úspěchu alba "Vodopád" byla Helena Vondráčková, podle svých vlastních slov, dotlačena natočit pokračování této veleúspěšné nahrávky. Proto se královna českého popu vydala opět do Belgie, kde společně se Stanem Šimorem (kde jsou ty časy Morhotroniku?) natočila novinkové album s názvem "Helena 2002", které je po dvou týdnech prodeje zlaté (prodaných je už patnáct tisíc nosičů). Křest desky nemohl být dlouho odkládán, a tak úterní večer 16.10. patřil v pražském klubu Duplex na Václavském náměstí této události.

Velká párty měla startovací čas o půl sedmé, klub se pomalu zaplňoval a přesně o sedmé hodině se na malém pódiu objevil moderátor rádia Evropa 2 Leoš Mareš (ironií je, že právě toto rádio Vondráčkovou nehraje), který provázel večerem. Jeho vtípky byly pro něj typické, zbytečně však nezdržoval a na pódiu byla přivítána hlavní hvězda večera. Mezi hosty jsem mimo jiné zahlédl bratra Heleny Jirku Vondráčka a jeho dceru Lucku, herečky Sabinu Laurinovou a Mahulenu Bočanovou a mnoho moderátorů veřejnoprávní i soukromých televizí. Během zhruba třičtvrtěhodinového vystoupení zaznělo pět novinek z alba "Helena 2002". Nejprve to byla skladba "Někde jinde, někdy jindy". Pak bylo vše nachystáno pro samotný křest, kmotrem se stal Josef Vojtek ze skupiny Kabát, který na novém albu zpívá v duetu "Potopa". Za pomoci zástupců vydavatelské firmy Universal bylo album pokřtěno s přáním velkého úspěchu. Po samotném křestu zazněl již zmíněný duet "Potopa", bylo zajímavé slyšet splynutí dvou hlasů z rozdílných hudebních světů. Potom Helenka uvedla skladbu "Já bez tebe nejsem já". Aby však večer jen tak neskončil, bylo nachystáno překvapení - předání zlaté desky za prodej nového alba. Sama Helena Vondráčková byla překvapena, na pódium byl pozván i Stano Šimor. Po všech gratulacích přišlo malé loučení a zazněla někdejší pecka z filmu "S tebou mě baví svět" - "Sladké mámení" ve verzi pro letošní rok. Publikum, které vytvořilo fajn atmosféru, si vytleskalo ještě skladbu "Karneval".

Večer s Helenou Vondráčkovou byl příjemný, bylo poznat, že jí to stále dobře zpívá a nové album "Helena 2002" je chytlavý pop, který nikoho neurazí a bude možná ještě úspěšnější než "Vodopád". Pokud nevěříte, můžete vyrazit na jeden z koncertů podzimního turné.

A nyní už fotky zachycující průběh celého večera:

Křest Helena 2002 (1)
© facebook interpreta
Křest Helena 2002 (2)
© facebook interpreta
Křest Helena 2002 (3)
© facebook interpreta
Křest Helena 2002 (4)
© facebook interpreta
Křest Helena 2002 (5)
© facebook interpreta
Křest Helena 2002 (6)
© facebook interpreta
Křest Helena 2002 (7)
© facebook interpreta
Křest Helena 2002 (8)
© facebook interpreta
Křest Helena 2002 (9)
© facebook interpreta
Křest Helena 2002 (10)
© facebook interpreta
Křest Helena 2002 (11)
© facebook interpreta
Křest Helena 2002 (12)
© facebook interpreta


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY