Aneta Langerová vyráží na další část turné "Pár míst"

04.04.2012 09:55 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Aneta Langerová
© facebook interpreta
Loni v prosinci absolvovala zpěvačka Aneta Langerová akustické turné se smyčcovým triem po českých a moravských městech. Koncerty v intimnějším prostředí se u fanoušků setkaly s ohlasem, a proto se zpěvačka rozhodla potěšit je letos na jaře ještě jednou. Ohlašuje pokračování turné "Pár míst" a také vydá záznam jednoho z loňských vystoupení vydařené koncertní šňůry na CD a DVD.

Aneta Langerová poctí návštěvou opět jen pár měst a menší sály, kde bude omezený počet míst a jen k sezení. Vystoupí i v některých velmi zajímavých prostorech, jako je například Velká synagoga v Plzni nebo na zámku Nový Světlov. Koncerty proběhnou jen za doprovodu piana a smyčcového tria (housle, viola, violoncello). V nových úpravách zazní například píseň "Vzpomínka" z posledního alba "Jsem" a pak také kousky jako "Vysoké napětí" nebo "Malá mořská víla". Nebudou chybět ani písně, které Aneta na koncertech tak často nehraje ("Poplach", "Němá") nebo hity jako "V bezvětří", "Voda živá" či "Hříšná těla křídla motýlí".

Zpěvačka k turné dodává: "Plním si jeden z velkých snů. Turné je výjimečné hlavně svou atmosférou, která vyplývá z aranží písní. Všechny jsou plně přizpůsobené složení kapely, což je opravdu kolikrát velká změna. Tím, že jsem si vysnila hrát se smyčcovým triem, musela jsem najít ještě dva nové muzikanty, kteří by ho tvořili. To se povedlo dle mých představ a na pódiu se se mnou objeví violoncellistka Dorota Barová a violista Vladan Malinjak."

Zmíněné CD a DVD přinese záznam vystoupení odehraného loni v prosinci v pražském Bio Oku. Mezi 13. až 15. dubnem se pak Aneta již počtvrté zúčastní sedmého ročníku projektu Čistá řeka Sázava. Společně s dobrovolníky bude čistit hladinu a břehy jednoho z nejznámějších českých toků od Havlíčkova Brodu až po Pikovice.

Termíny turné "Pár míst 2012":

07. 4. - Bojkovice, Zámek Nový Světlov
24. 4. - Kuřim, Společenské centrum, Kulturní dům
25. 4. - Poděbrady, Divadlo Na Kovárně
26. 4. - Plzeň, Velká synagoga
01. 5. - Praha, Švandovo divadlo na Smíchově
04. 5. - Vysoké Mýto, Šemberovo divadlo
19. 6. - Kunětická hora, Letní scéna na vyhlídce hradu
10. 8. - Praha, Letní scéna Vyšehrad
11. 8. - Popovice u Uh. Hradiště, Amfík Bukovina
18. 8. - Královské Poříčí, nádvoří Statku Bernard


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY