Uno, Dos, Tré. Green Day vydají během půl roku tři alba

12.04.2012 12:19 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

Green Day, Výstaviště, Praha, 29.6.2010
© Vladimir Komjati / musicserver.cz
Broadwayí načichlí velikáni kalifornského pop-punku Green Day včera přišli na veřejnost s hodně ambiciózním záměrem. Během šesti měsíců chtějí postupně vydat ne jedno, ale hned tři nová alba. Trilogie "¡Uno!", "¡Dos!", "¡Tré!" odstartuje v září.

Frontman Billie Joe Armstrong včera na sociální síti Twitter potvrdil, že fanoušci jeho kapely rozhodně nebudou držet další postní pětiletku, jako tomu bylo po vydání multiplatinové koncepční nahrávky "American Idiot" (2004). "Ok. Takhle je to. Pracujeme na albové trilogii. Ne jedno, ne dvě, ale tři desky," napsal na svůj účet čtyřicetiletý zpěvák a kytarista. Že se nejedná ze strany hlavní postavy Green Day o žert, potvrdil krátce na to mluvčí formace.

Green Day pracují na nových věcech v nahrávacím studiu v Oaklandu už od poloviny února s dlouholetým kolegou, producentem Robem Cavallem. Nahrávky "¡Uno!", "¡Dos!", "¡Tré!" vyjdou za oceánem postupně 25. září, 13. listopadu, respektive 15. ledna u Reprise Records, v Evropě by měly vždy vyjít o den dříve (v Americe desky vycházejí v úterý). Podrobnější informace zatím známy nejsou, spekuluje se však, že vzhledem k interpunkci a samotným názvům sbírek by mohlo jít o muziku inspirovanou hispánskou kulturou. Zaručenou informací je ale to, že "¡Tré!" rozhodně nebude sólovkou bubeníka Tre Coola.

"Dospěli jsme do nejplodnějšího období našich životů. Tohle je nejlepší hudba, kterou jsme kdy napsali, a písně prostě pořád přicházejí," stojí v oficiálním prohlášení k nadcházející trilogii. Lepší promo si skupina udělat nemohla. Budou nové skladby stejně ctižádostivé?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY