Maxence Cyrin nabídne Akropoli velký hudební zážitek

20.03.2012 09:56 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Maxence Cyrin
© facebook interpreta
Hudební virtuos Maxence Cyrin ve spolupráci se samotným Laurentem Garnierem přišel na originální nápad - převést několik čistě elektronických skladeb do tradičního notového zápisu a přehrát je na klavír. Společně tak skloubili křehkost klavíru a průraznost taneční hudby, kterou ve čtvrtek 22. března Cyrin předvede i českému publiku v Praze v Paláci Akropolis.

Francouzský DJ byl hudbou svého rádiového kolegy tak nadšen, že přišel s něčím do té doby nemyslitelným. Nabídl Maxencovi, aby vydal debutové album na jeho tanečním labelu FCom. V roce 2006 se tak v katalogu známého vydavatelství poprvé objevila čistě akustická deska "Modern Rhapsodies". Francouzští publicisté se nebáli srovnání s mnohem známějšími klavíristy a jméno Maxence Cyrin získalo na váze.

Desku u FCom pojal hudebník jako odrazový můstek. S předěláváním techno skladeb si prošel zajímavou zkušeností, ale nyní mohl zkusit proniknout do daleko zajímavější odnože. Do elektronických a rockových písniček, které jsou mnohem blíž mainstreamu, a proto je zná většina posluchačů. K práci na své předposlední desce "Novö Piano" si tak přizval toho nejpovolanějšího. Producentský dohled svěřil Marcu Collinovi, zakladateli projektu Nouvelle Vague. Výběr je to skutečně rozsáhlý. Od Nirvany přes Justice, The Pixies po Beyoncé. Těžko pochopit, že tvorbu těchto hudebníků jde převést do jednoduchého notového zápisu. Ovšem Maxence to se svým klasickým hudebním vzděláním dokázal. A na výbornou. Letos kromě zdařilých coververzí představí také své autorské skladby, které vydal na albu "The Fantasist".

Koncert začíná o půl osmé večer. Předprodej lístků zajišťuje kavárna Paláce Akropolis a také sítě Ticketpro a Ticketstream. Cena lístků je 280 Kč (+ poplatky). V den konání zaplatíte 350 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY