Aneta Langerová pokračuje v akustickém turné

01.03.2012 08:33 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Aneta Langerová
© facebook interpreta
Zpěvačka Aneta Langerová připravila pro své fanoušky dárek v podobě pokračování úspěšného akustického turné. To absolvovala loni v prosinci se smyčcovým triem po českých a moravských městech. V rámci pokračování šňůry "Pár míst" ale navštíví skutečně jen několik měst. Startuje se 7. dubna v Bojkovicích v zámku Nový Světlov. Finální show je naplánovaná na pátý květnový den.

Stejně jako v prosinci se koncerty budou konat v menších sálech, kde bude omezený počet míst a jen k sezení. Anet vystoupí i v některých velmi zajímavých prostorech, jako je například Velká synagoga v Plzni nebo zmíněný zámek v Bojkovicích. Aneta zahraje jen za doprovodu piána a smyčcového tria (housle, viola, violoncello). V nových úpravách zazní například píseň "Vzpomínka" z posledního alba "Jsem", "Vysoké napětí", "Malá mořská víla", i písně, které Aneta na koncertech tak často nehraje, jako třeba "Poplach" či "Němá". A samozřejmě hity jako "V bezvětří", "Voda živá" nebo "Hříšná těla křídla motýlí".

"Plním si jeden z velkých snů. Zazpívám výběr písní ze všech tří desek v doprovodu smyčcového tria, piana a své kytary. Pár míst je výjimečné hlavně svojí atmosférou, která vyplývá z aranží písní. Všechny jsou plně přizpůsobené složení kapely, což je opravdu kolikrát velká změna. Tím, že jsem si vysnila hrát se smyčcovým triem, musela jsem najít ještě dva nové muzikanty, kteří by ho tvořili. To se povedlo dle mých představ a na pódiu se se mnou objeví violoncellistka Dorota Barová a violista Vladan Malinjak. Kromě nich mám za zády část své kapely, houslistku Veroniku Vališovou a pianistu Jakuba Zitka. Všichni jsou to skvělí muzikanti a také fajn lidi. Je to pro mě další z povedených spoluprací," řekla o turné Aneta.

Kromě koncertování čeká Anetu Langerovou také role herečky. Při březnové premiéře nového muzikálu "Plantáž" se objeví v jedné z menších rolí. Představení uvede soubor Divadlo Letí v Divadle Na Prádle a bude v něm účinkovat i britský herec a dramatik Mark Ravenhill. V muzikálu zazní hudba Tomáše Poláka (MIG 21) otextovaná Xindlem X. "Plantáž" je jednou z celosvětově nejúspěšnějších her německého dramatika Davida Gieselmanna, který si pohrává s motivy ruského klasika Čechova a vytváří svébytnou verzi "Višňového sadu".

Hra vypráví o konci jedné společnosti žijící kdesi na venkovském statku. Jenže tentokrát nejde o ruské statkáře z 19. století, ale o svéráznou komunitu dnešních huličů. Za statkem tak nešumí višňový sad, ale plantáž marihuany. "Je to má první divadelní role, tudíž další obrovská výzva v mém životě, a tak se moc těším a jsem sama zvědavá, co to se mnou udělá," řekla k tomu Aneta. Muzikál bude mít premiéru 15. března.

Koncertní termíny turné "Pár míst 2012":

7.4. - Bojkovice, Zámek Nový Světlov
24.4. - Kuřim (u Brna), Společenské centrum, Kulturní dům
25.4. - Poděbrady, Divadlo Na Kovárně
26. 4. - Plzeň, Velká synagoga
1.5. - Praha, Švandovo divadlo na Smíchově
4.5. - Vysoké Mýto, Šemberovo divadlo


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY