Epica prozradila k novince další informace a posílá nový záznam z nahrávání

14.02.2012 08:20 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Epica
© comze.com
Osazenstvo holandské symfometalové formace Epica je prostě neúnavné. Jen co muzikanti skončili turné k zatím poslední nahrávce "Design Your Universe", pustili se do příprav nové nahrávky "Requiem For The Indifferent". Jedná se v pořadí o jejich pátou studiovku a fanouškům ji představí 12. března.

Že práce ve studiu nese ovoce, mohli příznivci formace průběžně kontrolovat. Epica totiž během posledních týdnů dávala na internet záznamy z nahrávání. "Mohli jste tak slyšet bicí Ariëna van Weesenbeeka, basu Yvese Hutse a rytmické kytary Marka Jansena a Isaaca Delahayea. Tento týden vám posíláme audio ochutnávku z orchestrálních pasáží," vzkazuje osazenstvo formace posluchačům. Jednotlivé záznamy si můžete poslechnout zde.

A o čem že nová deska oblíbené metalové formace v čele s charismatickou zpěvačkou Simone Simons bude? To zodpověděli sami hudebníci: "Tento název odkazuje na konec jedné éry. Lidi už dál nemůžou strkat hlavu do písku a nevidět věci, které se kolem nás dějí. Máme před sebou výzvy. Mezi jednotlivými náboženstvími a kulturami panuje napětí, kolem nás jsou války a přírodní katastrofy a je tu velká finanční krize, která se vymyká kontrole. Více než kdy dřív budeme potřebovat jeden druhého, abychom tyto problémy zvládli. Žijeme v době, která je předehrou konce - pro ty, kteří nevidí nebo vidět nechtějí. Je to ale také šance pro nový začátek se spoustou nových příležitostí!"

Příznivci se prý na web mohou vracet opakovaně. Pokaždé je tam bude čekat něco nového. "V nadcházejících dvou týdnech budeme přidávat jednu zvukovou vrstvu po druhé. Průběžně budeme dělat nové a delší vzorky pro vás, naše fanoušky. Prostřednictvím těchto klipů vám také ukážeme obrázky ze zákulisí nebo oznámíme nové termíny našich koncertů. Chceme vám čekání o něco zpříjemnit!" dodali symfometalisti.

Pro úplnost uvádíme ještě tracklist: Karma, Monopoly On Truth, Storm The Sorrow, Delirium, Internal Warfare, Requiem For The Indifferent, Anima, Guilty Demeanor, Deep Water Horizon, Stay The Course, Deter The Tyrant, Avalanche, Serenade Of Self-Destruction.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY