Gotye, zázrak z Belgie, je v čele britské hitparády

12.02.2012 22:33 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Belgický objev Gotye si dnes připisuje další evropskou jedničku: jeho úspěšný singl "Somebody That I Used To Know" stanul v čele britské singlové hitparády. V albech si i nadále drží nejprodávanější pozici v současnosti nejdiskutovanější zpěvačka Lana Del Rey.
Gotye - Somebody That I Used To Know
© facebook interpreta
Zatímco celý svět truchlí pro Whitney Houston, v Austrálii usazený Belgičan Gotye se může radovat z prvního místa v britské singlové hitparádě. Podařilo se mu to se singlem "Somebody That I Used To Know" nazpívaným společně s novozélandskou zpěvačkou Kimbrou. Myslím, že Gotye je jméno, které bychom si měli zapamatovat, protože jde bezpochyby o jeden z objevů pro rok 2012.

David Guetta společně se zpěvačkou Siou a singlem "Titanium" jsou tím pádem druzí. Třetí místo patří sólové novince člena Black Eyed Peas will.i.ama "T.H.E (The Hardest Ever)". Skladba vznikla v unikátní kombinaci s frontmanem Rolling Stones Mickem Jaggerem a Jennifer Lopez a pochází z chystaného alba "Willpower" (vychází v březnu). Druhá novinka je pak na třicáté sedmé pozici a je jí nový singl královny popu Madonny "Give Me All Your Luvin'". Očekávaný singl zatím v hitparádách spíše propadá ("pouze" třinácté místo v USA), ale třeba ještě půjde v příštích týdnech nahoru.

    Top 10 - singly:
  1. Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know
  2. David Guetta feat. Sia - Titanium
  3. N will.i.am feat. Mick Jagger & Jennifer Lopez - T.H.E (The Hardest Ever)
  4. Jessie J - Domino
  5. ▼ Alyssa Reid feat. Jump Smokers - Alone Again
  6. Flo Rida feat. Sia - Wild Ones
  7. Cover Drive - Twilight
  8. ▼ Rizzle Kicks - Mama Do The Hump
  9. Kelly Clarkson - Stronger
  10. Lana Del Rey - Born To Die

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Lana Del Rey - Born To Die
© facebook interpreta
V nedávném komentáři jsem mylně označil album zpěvačky Lany Del Rey za kritikou opěvované, ale nakonec je všechno jinak. Kritika se vlastně nemůže shodnout, jestli je před námi talentovaná zpěvačka, či jen dobrá marketingová kampaň. Ať je to jakkoliv, singl "Video Games" je Hit s velkým H a album "Born To Die" i nadále patří mezi aktuální nejprodávanější desky na světě. Na britských ostrovech je to i druhý týden po sobě první místo.

Na druhé příčce najdeme londýnského zpěváka a rappera Mavericka Sabreho a jeho debutové album "Lonely Are The Brave". Sabre úspěšně navazuje na dvojici loňských singlů "Let Me Go" a "I Need", které se umístily v TOP 20. O místo níž je novinka ex-Beatla Paula McCartneyho "Kisses On The Bottom" plná předělávek standardů ze třicátých až padesátých let minulého století. Do třetice z novinek tady máme Van Halen a comebackové album s původním zpěvákem Davidem Lee Rothem "A Different Kind Of Truth" na šestém místě. Myslím, že tady nešlápnu vedle, když napíšu, že návrat se americkým heavymetalistům povedl, o čemž svědčí i pozitivní kritika a nadšené reakce fanoušků.

    Top 10 - alba:
  1. Lana Del Rey - Born To Die
  2. N Maverick Sabre - Lonely Are The Brave
  3. N Paul McCartney - Kisses On The Bottom
  4. Ed Sheeran - +
  5. Adele - 21
  6. N Van Halen - A Different Kind Of Truth
  7. Jessie J - Who You Are
  8. Leonard Cohen - Old Ideas
  9. Coldplay - Mylo Xyloto
  10. David Guetta - Nothing But The Beat

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY