Z rádií nám zní nejčastěji Mandrage, z obchodů nejvíc mizí Cohen

08.02.2012 21:11 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

V české prodejní hitparádě přišlo po dlouhé době ke střídání na první pozici - dlouho nesesaditelného Tomáše Kluse vystřídal legendární kanadský písničkář Leonard Cohen. V rádiích se první místo nemění a i nadále v nich nejvíce rotuje poslední singl plzeňských Mandrage.
Mandrage - Moje krevní skupina
© facebook interpreta
RÁDIA - Mandrage k (ne)radosti mnohých i nadále úspěšně vedou rádiovou hitparádu se singlem "Šrouby a matice". V závěsu se drží Rihanna s Calvinem Harrisem a hitovkou "We Found Love" a osobně si myslím, že míří na první místo. Ve zbytku desítky nás pak budou zajímat dvě jména, která se v ní objevují poprvé: Flo Rida a Sunrise Avenue. Flo Rida vstoupil do desítky na osmé místo s dnes již trochu starším singlem "Good Feeling" a finští Sunrise Avenue na desáté místo s "Hollywood Hills".

Novinek je tentokrát opravdu hodně a aspoň některé si musíme představit. Nejlépe si minulý týden vedli Nightwork se skladbou "Čekám na signál", která pochází z nového filmu Tomáše Řehořka "Signál". A umístili se překvapivě vysoko, protože dosáhli až na dvacátou devátou příčku. I další novinka je domácí. Padesátý čtvrtý je David Deyl s písní, ve které si jen tak počítá. A pojďme za oceán. "Mac & Devin Go To High School" je název nového filmu, za kterým stojí Snoop Dogg a Wiz Khalifa. Ten sice ještě není venku, ale oba rappeři, kteří v něm vytvořili hlavní role, již vypustili společný soundtrack, ze kterého pochází i skladba "Young Wild & Free", jež vznikla ve spolupráci s Brunem Marsem. A ještě tady máme jednu novinku z UK. Ta je od zpěvačky Jessie J a jde o singl "Domino", který v její domovině šel na první místo. U nás je to šedesátá příčka.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Mandrage - Šrouby a matice
  2. Rihanna feat. Calvin Harris - We Found Love
  3. Christina Perri - Jar Of Hearts
  4. Coldplay - Paradise
  5. Bruno Mars - Marry You
  6. Marlon Roudette - New Age
  7. ▼ DJ Antoine/Mad Mark - Welcome To St. Tropez
  8. Flo Rida - Good Feeling
  9. Britney Spears - Criminal
  10. ▲ Sunrise Avenue - Hollywood Hills

Top 100 RÁDIO 5/2012 - novinky:
29. Nightwork - Čekám na signál
54. David Deyl - Počítám
57. Snoop Dogg & Wiz Khalifa feat. Bruno Mars - Young Wild & Free
60. Jessie J - Domino
62. Voxel - V síti
75. Flo Rida & Sia - Wild Ones
86. Markéta Konvičková - Smutná
87. Christina Perri - Thousand Years

Leonard Cohen - Old Ideas
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Po dlouhých deseti týdnech, kdy byl nejprodávanější Tomáš Klus a jeho "Racek", hlásí prodejny změnu. Českého písničkáře vystřídal na prvním místě písničkář kanadský. Legendární Leonard Cohen se po osmi letech vrátil s dvanáctým albem "Old Ideas", které opěvuje jak kritika, tak fanoušci. Tomáš Klus se ale úplně neztratil a i nadále má v top ten všechna tři studiová alba. Pokud jde o nyní velice propíranou Lanu Del Rey, tak ta se s debutovou nahrávkou "Born To Die" umístila na hezkém šestém místě.

Dále už tady máme pouze dvě další novinky. Nejdříve je tady nová kolekce Ivana Mládka na třicáté sedmé příčce "Zlatá kolekce (Jožin z bažin a dalších 80 písní)" - pravděpodobně nejkompletnější sbírka nejznámějších písní známého baviče, muzikanta a jeho Banjo Bandu. Poslední novinka je od pop-operního souboru, finalistů soutěže Česko Slovensko má talent La Goia. Debutové eponymní album je čtyřicáté deváté. Toť pro dnešek vše.

Top 10 - prodejnost:
  1. new Leonard Cohen - Old Ideas
  2. Tomáš Klus - Racek
  3. Petr Hapka/Michal Horáček - Kudykam
  4. Tomáš Klus - Hlavní uzávěr splínu
  5. Kabát - Po čertech velkej koncert + DVD
  6. new Lana Del Rey - Born To Die
  7. Take That - Progress
  8. Tomáš Klus - Cesta do záhu(d)by
  9. Mandrage - Moje krevní skupina
  10. Kabát - Banditi di Praga: Turné 2011 CD + DVD

TOP 50 Prodejní 5/2012 - novinky:
1. Leonard Cohen - Old Ideas
6. Lana Del Rey - Born To Die
37. Ivan Mládek - Zlatá kolekce (Jožin z bažin a dalších 80 písní)
49. La Gioia - La Gioia

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 5. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY