Norah Jones dokončila nové album "Little Broken Hearts"

25.01.2012 08:18 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Norah Jones
© emimusic.cz
Fanoušci křehké Norah Jones se mohou radovat. Po loňském přispění třemi písněmi na westernovskou desku "Rome" Danger Mouse a Daniela Luppiho nadešel čas pro vlastní tvorbu. A novou studiovku vydá zpěvačka již na jaře tohoto roku. Ponese jméno "Little Broken Hearts" a produkuje ji zmiňovaný Danger Mouse.

Základy písní na toto album vznikly takřka současně se skladbami určenými pro desku "Rome". S Danger Mousem se Norah nad písničkami sešla znovu loni na podzim, aby společně dokončili poslední úpravy. Skladatelsky se na kolekci písní podíleli oba, zajímavé je, že oba také nahráli většinu nástrojů. Norah se zhostila hry na piano, klávesy, baskytaru a kytaru, Danger Mouse se ujal bicích, baskytary, kláves a dalších nástrojů.

Připomeňme, že Norah Jones je jednou z komerčně nejúspěšnějších zpěvaček posledního desetiletí, její zatím poslední deska "...Featuring" vyšla koncem roku 2010. Danger Mouse se zase proslavil pirátským vydáním takzvaného šedého alba, na kterém propojil bílé album The Beatles s černým albem rappera Jay-Zho. Následně produkoval řadu zajímavých desek (například Gorillaz, podepsán by měl být i pod chystanou novinkou U2) a publikoval vlastní tvorbu, třeba v rámci úspěšného projektu Gnarls Barkley.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY