Jessie J si v Británii připisuje druhou singlovou jedničku

16.01.2012 08:35 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Britské hitparády sice už nějakou dobu přešlapují na místě, ale to neznamená, že by se v nich nic nedělo. Od minulého týdne se nám změnila obě první místa s tím, že v případě albového žebříčku jde o překvapivý výsledek. Více už ale v našem pravidelném komentáři.
Jessie J - Domino
© facebook interpreta
Loni se britská zpěvačka Jessie J mohla poprvé radovat z prvního místa v singlovém žebříčku, když její druhý singl z alba "Who You Are" "Price Tag" obsadil 6. února vrchol, a odstartoval tak pro ni velice úspěšný rok. Ani v tomto roce nezačíná špatně. Nová verze debutového alba, která se v obchodech objevila v listopadu, přinesla mimo jiné i nový singl "Domino". Ten byl sice vypuštěný už na konci srpna, ale až teď s ním slaví úspěch. "Domino" se pro tento týden stalo její druhou singlovou jedničkou v UK.

V patách zůstává minulý týden první Flo Rida s "Good Feeling" na druhém místě a Rizzle Kicks s "Mama Do The Hump" na místě třetím. Nově se v top desítce objevuje DJ David Guetta se singlem "Titanium", který natočil ve spolupráci se zpěvačkou říkající si zkráceně Sia.

Jedinou novinkou pro tento týden je znovu vydaný singl skotské rockové formace Twin Atlantic "Free". Původně vyšel už loni v dubnu, ale jelikož se mu moc nedařilo, rozhodla se jej kapela v prosinci vydat znovu. Přestože se umístil pouze na devadesátém devátém místě, jde o jejich vůbec první zářez v singlovém žebříčku.

    Top 10 - singly:
  1. Jessie J - Domino
  2. Flo Rida - Good Feeling
  3. ▲ Rizzle Kicks - Mama Do The Hump
  4. Avicii - Levels
  5. ▲ Lloyd feat. Andre 3000 & Lil Wayne - Dedication To My Ex (Miss That)
  6. Taio Cruz - Troublemaker
  7. Coldplay - Paradise
  8. David Guetta feat. Sia - Titanium
  9. Olly Murs - Dance With Me Tonight
  10. Labrinth feat. Tinie Tempah - Earthquake

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Bruno Mars - Doo-Wops & Hooligans
© facebook interpreta
Když se v půlce týdne objevily první výsledky prodejnosti, bylo první místo obsazeno trochu jinak, než jaké se nám objevuje v konečném výsledku. Nejprodávanější zkraje týdne totiž byla novinka od The Maccabees "Given To The Wild". Tu ale nakonec předběhli Bruno Mars (který nakonec byl nejprodávanější), Adele a Ed Sheeran. Kapela si ale nemusí zoufat, protože i když nakonec skončila na čtvrté pozici, je to jejich zatím nejlepší umístění. Navíc jejich v pořadí třetí studiovka vyvolala na ostrovech docela rozruch, takže je dost možné, že o nich nepíšeme naposledy.

Top desítka je tento týden také zajímavá tím, že se v ní sešla spousta rockovějších nahrávek. Kromě The Maccabees v ní najdeme The Vaccines na šesté, Coldplay na sedmé (pokud je teda ještě stále považujeme za rockovou kapelu...), Noel Gallagher's High Flying Birds na osmé a Kasabian na deváté pozici.

    Top 10 - alba:
  1. Bruno Mars - Doo Wops & Hooligans
  2. Adele - 21
  3. Ed Sheeran - +
  4. N The Maccabees - Given To The Wild
  5. Beyoncé - 4
  6. The Vaccines - What Did You Expect From The Vaccines?
  7. Coldplay - Mylo Xyloto
  8. Noel Gallagher's High Flying Birds - Noel Gallagher's High Flying Birds
  9. Kasabian - Velocirapter
  10. Amy Winehouse - Lioness: Hidden Treasures

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY