Paul McCartney opatřil novinku vyzývavým názvem

04.01.2012 14:08 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Paul McCartney
© paulmccartney.com
Že má Brouk Paul McCartney stále co říct, o tom není pochyb. Letos se chystá to dokázat novou deskou. V bulvárních plátcích jako The Sun a na internetových serverech se nyní objevil její název, ten má znít "Kisses On The Bottom". Jméno údajně potvrdili také hudebníkovi mluvčí. Termín vydání je stanovený na 6. únor.

Už v prosinci minulého roku McCartney uvedl, že chystaná nahrávka přinese předělávky jeho nejoblíbenějších skladeb a dvě nové kompozice. Muzikant na kolekci představuje písně těch, kteří ho vlastně přivedli ke skládání. "Nad tímto projektem jsem přemýšlel již řádku let, ale až tentokrát jsem si řekl, že pokud takové album nenatočím teď, tak už ho nenatočím nikdy," uvádí k celému projektu sám autor.

Deska vznikala v legendárních Capitol Studios v New Yorku, Los Angeles a Londýně pod producentskou taktovkou cenami Grammy ověnčeného Tommyho LiPuma a dále zpěvačky a skladatelky Diany Krall a její kapely. Natáčení bylo pro samotného McCartneyho úplně novou zkušeností. Jde totiž o první desku, na které se představuje pouze jako zpěvák, a svoji kytaru tak nechává postávat v koutě: "Celé natáčení bylo velmi spontánní až organické, dávalo mi vzpomenout na dobu s The Beatles. Tehdy jsme prostě přišli s písní, dali ji do placu a zkoušeli ji nahrát mnoha způsoby a v mnoha aranžích, dokud jsme nebyli spokojeni," dodává McCartney.

Na albu, na kterém vzpomíná například i na tvorbu takových legend, jakými byly Fred Astaire, Harold Arlen či Cole Porter, se dočkáme i dvou exkluzivních hostů. V jedné z písní Paulovi zahostoval Stevie Wonder. Druhou kooperační skladbou a první ochutnávkou z "Kisses On The Bottom" je pak kousek "My Valentine", na které člen legendárních The Beatles spolupracoval také s kytaristou Ericem Claptonem. Můžete si ji spolu s dalšími vybranými McCartneyho songy poslechnout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY