"We Found Love" se stal nejúspěšnějším singlem Rihanny

23.12.2011 18:04 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Rihannin singl "We Found Love" v uplynulém týdnu zůstal ve vedení amerického žebříčku, a celkově tedy vyhrál už osmkrát, čímž zpěvačka překonala svůj předchozí rekord. Pódium udrželi LMFAO a Bruno Mars. V albech přesvědčivě zvítězil opět Michael Bublé před Adele a Justinem Bieberem.
Rihanna - We Found Love
© facebook interpreta
SINGLY - Počet týdnů ve vedení hitparády je sice pouze jeden ukazatel úspěšnosti, každopádně v tomto měřítku je "We Found Love" s osmi týdny Rihanniným nejlepším počinem, a překonal tak "Umbrella" a "Love The Way You Lie". Zároveň se stal šampiónem celého roku, druhým nejdéle vedoucím singlem byl "Rolling In The Deep" Adele se sedmi zlatými týdny.

Čísla z rádií i downloadů se oproti poslednímu týdnu téměř neměnila, pořadí v Top 10 tak doznalo jen pár změn. Flo Rida s "Good Feeling" si polepšil na nové maximum, čtyřku, na úkor Katy Perry, které iTunes sleva "The One That Got Away" nepomohla, a poslední šancí tak zůstává remix s B.o.Bm. Stejně si místa vyměnili ještě David Guetta s Maroon 5. Mimochodem, LMFAO na dvojce jsou už sedm týdnů - takové dlouhé držení pozice "čekatele na výhru" je docela raritní.

Nejlepší start tohoto týdne má Ke$ha a její monster remix starší skladby "Sleazy Remix 2.0: Get Sleazier" s kvartetem rapperů Lil Waynem, Wizem Khalifou, T.I.em a Andrém 3000 na třicet sedmičce. V posledních dvou desítkách debutují Tim McGraw s "Better Than I Used To Be", Glee s "Do They Know It's Christmas?", Lee Brice s "A Woman Like You", Michael Bublé s "All I Want For Christmas Is You" a Gym Class Heroes s "Ass Back Home".

    Top 10 - singly:
  1. Rihanna feat. Calvin Harris - We Found Love
  2. LMFAO - Sexy And I Know It
  3. Bruno Mars - It Will Rain
  4. Flo Rida - Good Feeling
  5. Katy Perry - The One That Got Away
  6. Jay-Z & Kanye West - Niggas In Paris
  7. Adele - Someone Like You
  8. David Guetta feat. Usher - Without You
  9. Maroon 5 feat. Christina Aguilera - Moves Like Jagger
  10. T-Pain feat. Wiz Khalifa & Lily Allen - 5 O'Clock

Michael Bublé - Christmas
© facebook interpreta
DESKY - Předvánoční týden byl mdlý i v deskách, v Top 10 dokonce není žádná novinka. Michael Bublé přidal další téměř půlmilión "Christmas", a příští týden tak už prodejně přeskočí "Born This Way" Lady Gaga a stane se druhým nejprodávanějším albem letoška. Tím prvním je samozřejmě "21" Adele, která má už nyní přes 5 milionů, což je nejlepší číslo za sedm posledních let. Desky se i teď prodalo 277 tisíc.

Na bronz si polepšil Justin Bieber, posledně debutující The Black Keys spadli za něj. Výrazný skok se povedl Lady Antebellum díky účastem v populárních amerických show a z patnáctky jsou nyní až na pětce. Novinky, pouze tři, nalezneme až níže. Top 10 těsně utekla Anthonymu Hamiltonovi, r'n'b zpěvák se s pátým albem "Back To Love" nakonec umístil na dvanáctce, na desátou Amy Winehouse ztrácel jen dva tisíce. Devětadvacátou příčku obsadili Snoop Dogg a Wiz Khalifa se soundtrackem ke zhulené komedii "Mac & Devin Go To High School". O tři místa níže se umístila Metallica s EPčkem "Beyond Magnetic" s dosud nevydanými skladbami. Umístění je mimochodem vyšší než to, kterého dosáhli s "Lulu".

Příští týden uvidíme souboj dvou rapperů, Young Jeezyho a Commona, takže se nepřejezte cukrovím a ve čtvrtek nebo pátek u komentáře opět na viděnou.

    Top 10 - alba:
  1. Michael Bublé - Christmas (448, -7 %)
  2. Adele - 21 (277, +48 %)
  3. Justin Bieber - Under The Mistletoe (171, +8 %)
  4. The Black Keys - El Camino (85, -59 %)
  5. Lady Antebellum - Own The Night (81, +60 %)
  6. Nickelback - Here And Now (80, +22 %)
  7. Drake - Take Care (77, +5 %)
  8. Andrea Bocelli - Concerto: One Night In Central Park (76, -3 %)
  9. Scotty McCreery - Clear As Day (67, +29 %)
  10. Amy Winehouse - Lioness: Hidden Treasures (65, -43 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY