Vítězové X Factoru vládnou britskému singlovému žebříčku

19.12.2011 10:43 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Na britských ostrovech vrcholí šílenství jménem X Factor. Je to teprve týden, co bylo za vítěze zvoleno dívčí uskupení Little Mix, a holky už si připisují první britskou singlovou jedničku. Z prodejen nejvíce mizelo vánoční album kanadského zpěváka Michaela Bublého.
Little Mix - Cannonball
© facebook interpreta
Tento týden můžeme pouze brát jako zahřívací kolo, protože nejdůležitější týden roku v britském singlovém žebříčku je teprve před námi. Tentokrát ale můžeme vyčíst mnohé z toho, co nás čeká. Především je už teď jasné, že kampaň Nirvana For Christmas No.1 to nebude mít jednoduché. Vítězové posledního ročníku soutěže X Factor totiž mají silnou fanouškovskou základnu, díky níž se už tento týden dostali na první místo. Singl "Cannonball" je z repertoáru Damiena Rice, který si tak díky tomu také připisuje první jedničku (alespoň jako autor), a možná by to mohl být podnět k tomu natočit nové album (to poslední "9" mu vyšlo v roce 2006).

Další singlová novinka je na devítce a je od Leony Lewis. I tady jde o coververzi, protože píseň "Hurt" původně natočili Nine Inch Nails. Nejvíc se ale skladba proslavila v podání Johnnyho Cashe, který ji vydal na albu "American IV: The Man Comes Around". Lewis je známá tím, že ráda dělá zajímavé coververze. V minulosti předělala například Snow Patrol nebo Oasis.

Pokud jde o další novinky, ty se nacházejí až na spodních příčkách. Na další nápor velkých novinek si budeme muset ještě pár týdnů počkat. Pojďme si ale zmínit těch pár zbylých. Na čtyřicátém sedmém místě je Kanaďan Michael Bublé se songem "Christmas (Baby Please Come Home)", na čtyřicátém devátém místě je to Wretch 32 a Etta Bond se singlem "Forgiveness" a poslední, kterou bych zmínil, je "Charlie Brown" - v pořadí třetí singl z poslední úspěšné desky Coldplay "Mylo Xyloto", který je na padesáté páté pozici.

    Top 10 - singly:
  1. N Little Mix - Cannonball
  2. Coldplay - Paradise
  3. Olly Murs - Dance With Me Tonight
  4. ▼ Lloyd feat. Andre 3000 & Lil Wayne - Dedication To My Ex (Miss That)
  5. Rihanna feat. Calvin Harris - We Found Love
  6. Flo Rida - Good Feeling
  7. Avicii - Levels
  8. N Leona Lewis - Hurt
  9. Ed Sheeran - Lego House
  10. T-Pain feat. Wiz Khalifa & Lily Allen - 5 O'Clock

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Michael Bublé - Christmas
© facebook interpreta
Dva týdny před Štědrým dnem moc nové desky nevycházejí, a tak se nemůžeme divit, že je britský albový žebříček za poslední týden takřka bez novinek. První místo opět získává Michael Bublé a jeho vánoční album "Christmas". Sesadil tak na druhou pozici posmrtnou nahrávku Amy Winehouse "Lioness: Hidden Treasures", které patřil vrchol minulý týden.

Z novinek si nejlépe vedl skotský zpěvák Jai McDowall, který patří do zástupu těch populárních umělců, kteří míchají vážnou hudbu s popem (případně s rockem). McDowall vyhrál pátý ročník soutěže Britain's Got Talent a jeho debut "Believe" je padesátý čtvrtý. Na osmdesátém devátém místě je debutové album herečky a zpěvačky Amelie Warner, která si říká Slow Moving Millie a jejíž první album nese název "Renditions".

Poslední novinka je od dvojce Smith & Burrows. Takhle vám jméno projektu asi nic neřekne, ale když napíšu, že (Tom) Smith je frontman Editors a (Andy) Burrows je bývalý bubeník Razorlight a frontman I Am Arrows, mnozí z vás už musejí nastražovat uši. Jejich první společná práce vyústila v příjemnou vánoční nahrávku "Funny Looking Angels" a umístila se na devadesátém pátém místě. To je pro tento týden vše. Příští týden se dozvíte, jaká je britská vánoční jednička, takže stay tuned!

    Top 10 - alba:
  1. Michael Bublé - Christmas
  2. Amy Winehouse - Lioness: Hidden Treasures
  3. Coldplay - Mylo Xyloto
  4. Olly Murs - In Case You Didn't Know
  5. Rihanna - Talk That Talk
  6. Adele - 21
  7. ▼ Rebecca Ferguson - Heaven
  8. Ed Sheeran - +
  9. Westlife - Greatest Hits
  10. One Direction - Up All Night

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY