Podívejte se na "Píseň o slzách" Anny K.

09.12.2011 12:00 - Martin Višňa | foto: facebook interpreta

Anna K. - Relativní čas
© facebook interpreta
Na přebalu svého nového alba "Relativní čas" si Anna K. dělá na hlavě kohoutí hřebínek, v obličeji v siluetě je však vidět spíše posmutnělý výraz. Pocity radosti z přemožení závažné nemoci a nové síly do života, ale i úzkosti z prožitých útrap. To vše se v bookletu odráží. A nejen tam. Velmi osobní záležitostí je balada "Píseň o slzách", druhý singl z desky, ke kterému byla v těchto dnech představena také obrazová podoba.

Režie klipu se ujala Slobodanka Radun, která stojí i za spotem iniciativy na podporu prevence rakoviny prsu Chceš žít jako já, jejíž zakladatelkou je právě Anna K., záběry v pražských ulicích a ve studiu nasnímal Alexandr Šurkala (režíroval mimo jiné i videopodobu "Malé mořské víly" Anety Langerové). Dojde na slzy, smích i taneček se životním partnerem a oporou Tomášem Varteckým, toho času člena Kurtizán z 25. avenue a Wanastowejch Vjecý.

S Wanastowkami má "Píseň o slzách" však společného více. Napsal ji frontman Robert Kodym a kapela ji pak s Annou K. natočila. "Píseň vznikla v době, kdy jsem procházela těžkou životní zkouškou, a proto je pro mne velmi, velmi osobní. Napsal ji můj přítel Robert Kodym po jednom našem dlouhém telefonickém rozhovoru, a dokonce použil do textu některé naše společné esemesky. Dlouho jsem si přála od Roberta písničku a toto je fakt podle mého názoru krásná věc," uvedla zpěvačka při srpnové premiéře singlu.

A že se píseň líbí a svým způsobem i nějak dotýká posluchačů a zpěvaččiných fanoušků, dosvědčují i reakce, které se od té doby hromadí pod odkazy na poslech či zhlédnutí nového videa. Namátkou: "Mám na krajíčku, když jsem viděla ten klip... Vzpomínám na společné časy s kamarádkou, která měla rakovinu a není už mezi námi..."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY