Gorillaz chystají nový song, vydají i boty

18.11.2011 14:30 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Gorillaz (boty)
© converse.com
Anglická fiktivní dvojka Gorillaz vydá za pár dní svou první bestofku "The Singles Collection 2001-2011". Před pár dny se ale pánové nechali slyšet, že se spojili s firmou Converse a že z tohoto spojení vzejde nejen nový song, ale i boty, které pánové ve spolupráci se slavnou značkou navrhli.

Designérský um Jamieho Hewletta a Damona Albarna bude k mání hned ve čtyřech verzích párů bot (jednu z nich můžete vidět vlevo). Řada botek bude k dostání od února zároveň s dalším projektem Converse. Ten nese název "Three Artists, One Song", a jak titul napovídá, výsledkem bude společný song tří umělců. Kdo budou ti další, kteří spojí síly s Gorillaz, ještě oznámeno nebylo, jisté je jen, že to bude určitě výživné - soudě dle už zapojených trojic Julian Casablancas + Santigold + N.E.R.D. nebo Best Coast + Kid Cudi + Rostam Batmanglij z Vampire Weekend.

Pokud se nacházíte v Londýně, můžete se 1. prosince zastavit do 100 Clubu, kde bude probíhat párty "Gorillaz Sound System", údajně "jedinečný audiovizuální zážitek s hudbou, živými perkusemi a speciálními projekcemi". Pokud byste se do Londýna chystali až v létě (respektive v týdnu od 25. 6. 2012), můžete se stavit na operní projekt Damona Albarna nazvaný "Doctor Dee". Ten si premiéru odbyl na letošním Manchester International Festivalu (tak jako multiprojekt "Biophilia" Björk). Pokud ale tušíte, že vám to nevyjde, nezoufejte, na jaře vyjde alespoň nahrávka z "Doctor Dee" s deseti Albarnem zpívanými songy.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY