Zázračný holandský klavírista dosáhl na vrchol iTunes

27.09.2011 17:53 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Erik Arbores - Take It E.P.
© facebook interpreta
Holandsko se po čase opět může pochlubit výjimečným talentem. Do světa showbusinessu tam totiž právě vstupuje teprve čtrnáctiletý klavírista Erik van den Boom.

Tento chlapec, který je doma považován za zázračné dítě podobné Mozartovi, získal před nedávnem smlouvu s labelem Armada Music, který vlastní světová DJská jednička Armin van Buuren. Ten také tohoto chlapce sám oslovil. Viděl totiž jeho vystoupení v holandském pořadu "De Wereld Draait Door", kde zahrál na klavír jeden z Arminových hitů a ten byl jeho nadáním ohromen. Pak už byl jen krůček od splněného snu, tedy první nahrávací smlouvě.

Erik Arbores miluje hudbu nadevše již dlouhá léta. Zatímco jiní venku běhali za míčem, on přepracovával filmová témata, nahrával si je a pak vkládal na svůj kanál na YouTube.com. Časem postoupil i k bootlegům a remixům, za které by se nemusel stydět ani nejeden ostřílený DJ.

V pondělí 26. září vydal Erik své první třítrackové EP s názvem "Take It". Nejenže si skladby z něj již získaly obrovskou podporu předních světových DJů (Jochen Miller, Kid Massive, DJ Feel, The Thrillseekers, Giuseppe Ottaviani či Ali Wilson je již zahrnuli do svých DJských vystoupení), ale jedna z nahrávek, jmenovitě pecka "Bliss", již rotuje i v amerických rádiích.

Drtivá část Evropy funguje v nakupování hudby velmi flexibilně díky obchodu iTunes, který pravidelně zveřejňuje i svůj žebříček. Dnes ráno (27. září), tedy den po vydání zmiňovaného EP, oznámilo vydavatelství Armada, že Erik se svým debutovým EP dosáhl na samý vrchol holandského iTunes, a zařadil se tak mezi takové hvězdy jako Adele, David Guetta či Coldplay, kteří stejné místo okupovali v posledních týdnech.

Pod článkem si můžete poslechnout zmiňovanou skladbu "Bliss" a nabízíme i ukázky z klavírní tvorby tohoto nadaného chlapce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY