Podívejte se na "Moon" Björk

24.09.2011 11:12 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Björk - Moon
© facebook interpreta
Pětačtyřicetiletá Björk Guðmundsdóttir vydá letos své sedmé studiové album. Deska "Biophilia" měla být k dostání už od pondělí 26. září, datum vydání ale bylo posunuto na 10. října. Čekání na ni vám ale zkrátí druhý videoklip z alba, a to ke čtvrtému kusu, který jsme z něj slyšeli, druhému singlu "Moon".

"Pár týdnů jsem hrála některé songy z alba v Manchesteru a ony tím zrály, tak jsem se rozhodla něco z toho přidat na desku. Dopadlo to tak, že jsem použila i živý záznam jedné ze skladeb. Jsem moc ráda, že jsem to udělala. Zdá se mi, že 'Biophilia' má teď duši," prozradila k odložení data vydání pětačtyřicetiletá skladatelka.

Druhý singl alba "Moon" napsala Islanďanka s asistencí Damiana Taylora. Pokud vám skladba připadá zvláštní, možná na tom hraje svůj podíl, že se tato rozumná žena pokusila zlomit klasické čtyřčtvrťové metrum (rytmus "Moon" je sedmáctiosminový).

O režii a produkci klipu se postarali kromě Björk i James Merry a její dvorní fotografové, slavná dvojka Inez van Lamsweerde a Vinoodh Matadin ze studia M/M Paris. Inez & Vinoodh se v minulosti postarali i o videoklip k "Hidden Place". V klipu na (nejspíše) jeden zátah na vás čekají měsíční fáze, symboly a odkazy (fanoušci bez pochyby rozluští) a v neposlední řadě muzikantka ve své obrovské koncertní paruce, ve které údajně v Manchesteru po koncertě zavítala i na pivo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY