Británii vládnou zrzek a finalisté X-Factoru

19.09.2011 09:15 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Tento týden máme v obou hitparádách debutanty. V té albové si první místo užívá zrzavý písničkář Ed Sheeran, který už má za sebou i singlový úspěch. A právě s tím singlovým se musí zatím spokojit nový boyband One Direction, který tak těží ze svého úspěch v loňském X-Factoru.
One Direction - What Makes You Beautiful
© facebook interpreta
Jméno britského boybandu One Direction asi českému publiku nic neřekne. Těžko říct, jestli se k nám úspěch tohoto uskupení vůbec donese, protože jde o účastníky britského X-Factoru, a těch alespoň mírně úspěšných je každý rok hned několik (a po většině krátce na to neštěkne ani pes). One Direction skončili v loňském ročníku soutěže třetí a mají našlápnuto dobře, protože hned jejich první singl "What Makes You Beautiful" šel hned po vydání na první místo. Osobně si myslím, že je velká budoucnost nečeká, ale to ukáže až čas.V závěsu se drží Maroon 5 a Christina Aguilera s "Moves Like Jagger" na druhé příčce, třetí je novinka a také jednička minulého týdne "All About Tonight" zpěvačky Pixie Lott.

Pokud jde o další novinky tohoto týdne, ty se nachází spíše vespod Top 40. Druhá nejúspěšnější novinka je na dvacáté pozici, je od Noel Gallagher's High Flying Birds. "AKA... What A Life!" je už druhý singl Noela Gallaghera z jeho chystaného debutu, který se dostal do top dvacítky a už teď to vypadá, že brácha Liam a jeho Beady Eye skončí v pozici těch méně úspěšných z rozpadlých Oasis.

A u rockové hudby zůstaneme i s další novinkou. Ta je na místě dvacátém osmém a je od Kasabian. Konkrétně jde o singl "Days Are Forgotten" z alba "Velociraptor!", které vychází už toto pondělí. A ještě přidám Davida Guettu, jehož "Without You" s Usherem je třicáté první a jde už o čtvrtý singl z alba "Nothing But The Beat", který se dostal do britské Top 40. Guetta je prostě nezastavitelný.

    Top 10 - singly:
  1. N One Direction - What Makes You Beautiful
  2. Maroon 5 feat. Christina Aguilera - Moves Like Jagger
  3. Pixie Lott - All About Tonight
  4. Olly Murs feat. Rizzle Kicks - Heart Skips A Beat
  5. The Saturdays - All Fired Up
  6. Example - Stay Awake
  7. Calvin Harris - Feel So Close
  8. Christina Perri - Jar Of Hearts
  9. Will Young - Jealousy
  10. Leona Lewis and Avicii - Collide

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Ed Sheeran - +
© facebook interpreta
Kdo trochu sleduje britskou scénu, musel zaslechnout jméno zrzavého písničkáře Eda Sheerana. Po úspěšných singlech "The A Team" a "You Need Me, I Don't Need You", které stále okupují hitparádu, vyšlo konečně i album nazvané "+" a není překvapením, že šlo hned na první místo. Trochu mi to připomíná osud Newtona Faulknera, který také šel s debutem hned na jedničku. Úspěch od té doby ale nezopakoval. Snad Ed Sheeran nedopadne stejně.

To Laura Marling sice první pozice ještě nedosáhla, ale to ji jistě nijak netíží. Koneckonců je jí jednadvacet a všechna tři doposud natočená alba jsou kritikou vynášena do nebes. Poslední "A Creature I Don't Know" vyšlo minulý týden a našlo si cestu na hezké čtvrté místo. Svou třetí řadovku minulý týden vydali i indie rockeři The Kooks. Dostala název "Junk Of The Heart" a tento týden je desátá. Vypadá to, že za tu dob,u co vyšlo předchozí album "Konk", na ně publikum trochu zapomnělo, protože "Konk" šlo po vydání hned na vrchol. Relativně se dařilo novince Dream Theater "A Dramatic Turn Of Events", která je sedmnáctá - pro americké metalisty je to vůbec nejúspěšnější umístění na britských ostrovech.

    Top 10 - alba:
  1. N Ed Sheeran - +
  2. Adele - 21
  3. Example - Playing In The Shadows
  4. N Laura Marling - A Creature I Don't Know
  5. Joe McElderry - Classic
  6. David Guetta - Nothing But The Beat
  7. Will Young - Echoes
  8. Adele - 19
  9. Red Hot Chili Peppers - I'm With You
  10. N The Kooks - Junk Of The Heart

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY