Jimi Goodwin z Doves si na sólovku pozval frontmana Elbow

19.09.2011 08:45 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Elbow
© bbc.co.uk
Frontman britské indie formace Doves Jimi Goodwin se vrhl na svou sólovou kariéru. Nyní chystá nové album, na kterém se bude podílet také Guy Garvey z Elbow. Přes léto se párkrát sešli ve studiích Petera Gabriela Real World Studios a nahráli několik songů.

V rozhovoru pro BBC6 Music Jimi Goodwin k novince prozradil: "Nechce se mi tomu říkat sólová deska, ale podle všeho to tak je. Vypadá to, že z toho bude šílený mixtape bez jediné chvilky na oddech a bez mezer mezi písničkami. Skladby se hrnou ve stylu šíleného karnevalu k folku a k hip hopu. S Garveym jsme vždy vyhrožovali, že spolu něco napíšeme, a konečně jsme se k tomu dostali. Párkrát jsme si naše nápady i poslali a s některými skladbami jsme skutečně pohnuli. Desku - nebo ať už to nazveme jakkoliv - určitě vydáme." Aby toho nebylo málo, dodal muzikant, že pracuje na soundtracku k dokumentárnímu snímku nazvanému "The Bird Effect".

Oba pánové spolu nespolupracují poprvé. Jimi Goodwin si dříve zazpíval s Elbow ve skladbě "Grace Under Pressure" a Guy Garvey se zase objevil ve dvou skladbách Doves z alba "Some Cities" vydaného v roce 2005.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY