Glen Hansard chystá v Divadle Archa sólovou show

09.09.2011 17:46 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Markéta Irglová & Glen Hansard
© Archiv
Po několika koncertech s The Frames nebo s Markétou Irglovou se Praha dočká také sólového koncertu Glena Hansarda. Tento irský muzikant, který je kromě koncertních úspěchů s domovskou kapelou spolu s Markétou Irglovou držitelem Oscara za píseň "Falling Slowly", zahraje 30. září v Divadle Archa.

"Hansardův osobitý pěvecký projev, který umí hladit i ohlušit, se na světové hudební scéně stal již pojmem. Diváci se mohou těšit na výjimečný, strhující zážitek, ať již Hansard hraje na děravou akustiku Takamine, nebo ošuntělého elektrického Fendra Telecaster," láká Marek Irgl, jeden z pořadatelů koncertu. Pražský koncert se uskuteční v rámci evropského turné, během něhož Hansard absolvuje dvanáct koncertů v deseti zemích. Předskokanem pražského vystoupení bude Mark Geary - další Dubliňan s kytarou, usazený v New Yorku. Gearyho ceněná alba mnozí přirovnávají k tomu nejlepšímu, co kdy natočili dva dnes již nežijící muzikanti: anglický písničkář Nick Drake a Američan Elliott Smith. Jeho vystoupení si užijí všichni milovníci moderního folkového písničkářství, jehož je tento sympatický zpěvák a kytarista výrazným představitelem.

Koncert je na sezení s omezenou kapacitou čtyř set padesáti míst. Vstupenky za 400 Kč jsou k dostání v pokladně Divadla Archa a s přirážkou také v síti Ticketpro.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY