Lenka Dusilová a Eternal Seekers vysílají novou píseň do filmu

26.08.2011 15:03 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Eternal Seekers
© facebook interpreta
Lenka Dusilová a Eternal Seekers napsali novou společnou píseň, která se nakonec stane úvodní filmovou melodií. Skladba nese název "Smiluje" a objeví se v novém snímku Roberta Sedláčka "Rodina je základ státu". Premiéra filmu je naplánována na 13. říjen, píseň "Smiluje" si ale můžete poslechnout už nyní.

O tom, že se nový song Dusilové a Eternal Seekers objeví v Sedláčkově (mimo jiné "Pravidla lži", "Muži v říji", "Největší z Čechů") připravovaném rodinném dramatu s prvky road-movie, rozhodlo setkání režiséra a tvůrce hudby pro film Michala Rataje s členkami Eternal Seekers Beatou Hlavenkovou a Lenkou Dusilovou. "Záhy jim bylo jasné, že atmosféra filmu a text a celková nálada skladby spolu dokonale souzní," píše se v oficiální tiskové zprávě.

Lenka Dusilová, která je autorkou hudby i textu songu, který si můžete poslechnout například na webu ČT, ke skladbě dodává: "Atmosféra a pointa skladby skvěle zapadla do příběhu a tematiky filmu. Skladba totiž obrazně pojednává o záblescích situací a vnitřních konfrontacích, kdy člověk dělá věci, které nechce a jež mu škodí, ale nemá sílu to zastavit. Vědomě v tichosti trpí, ale dělá je se sebezapřením znovu. Jde o jistou formu sebedestrukce, ale i tudy může vést cesta k probuzení - přes dno či radikální řešení."


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY