Sugafakes se už možná nebudou jmenovat Sugababes

25.08.2011 13:37 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Sugababes
© sugababes.com
Že se původní sestava Sugababes (čili Siobhán Donaghy, Mutya Buena a Keisha Buchanan) hned tak nevrátí ani do studia, ba ani na pódia, bylo jasné už několik let. I přesto se Mutya Buena loni rozhodla zkusit získat právo na používání názvu "Sugababes". Spor nyní vyhrála, congrats.

"Vyhrála jsem, název Sugababes je můj!!! Zasloužím si to! Jsem tak šťasná!" pochlubila se svým triumfem šestadvacetiletá Buena svým kamárádům na fejsanu. Později dodala, že "blahem pláče, protože to je jako ve snu". Mutya, která kapelu opustila v roce 2005, sice vyhrála, v praxi to ale znamená, že název může použít pouze pro několik produktů, přesněji pro výrobky kategorizované jako "Class 16". Dle trademark.eu může název použít pro předměty z "papíru a lepenky, které nejsou zahrnuty mezi výrobky jiných tříd, jedná se o kupříkladu kancelářské potřeby, papírové balící papíry na dárky a mašle".

Rozhodnutí o užití ochranné známky ale pro "nové Sugababes" (rozuměj Heidi Range, Amelle Berrabah a Jade Ewen) nejspíše nic moc neznamená. Nemusejí nahrávat pod novým jménem, pokud se ale stane, že se všechny tři původní členky rozhodnou znovu spojit, budou moci vystupovat pod názvem Sugababes.

Sugababes vydají na konci září singl "Freedom".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY