Nevídané. Green Day představili na koncertě patnáct nových písní

17.08.2011 08:48 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

Green Day, Novarock, Pannonia Fields II, Nickelsdorf, Rakousko, 11.-13.6.2010
© novarock.at
Naprosto nečekaný zážitek připravili Green Day návštěvníkům, kteří ve čtvrtek 11. srpna dorazili na jejich koncert v kalifornském městě Costa Mesa. Kapela místo tradičně pojatého setlistu, sestaveného z osvědčených hitů let minulých, vytáhla překvapivé trumfy a fanouškům zahrála patnáct úplně nových skladeb, na nichž v posledních několika měsících pracovala.

Celé vystoupení čítalo sedmadvacet písní, z toho deset přídavek. K patnáctce naprostých novinek američtí punkrockeři přihodili například i coververzi "Goodbye To Romance" Ozzyho Osbourna či skladbu "It's Fuck Time" od Foxboro Hot Tubs, vedlejšího projektu členů Green Day. "Bylo skvělý hrát nový songy Green Day živě a sdílet náš 'pracovní proces'," vzkázala kapela o pár dní později na oficiálním webu, kde fanouškům nechala další malé potěšení - slova k jedné z nových písní, songu "Amy".

Kalifornské vystoupení potvrdilo, že Green Day mají za sebou už spoustu studiových sezení. A co na novou muziku říkají fanoušci, kteří měli to štěstí a byli ve čtvrtek u toho? "Byly to ty nejpřímočařejší rock'n'rolové songy, které kdy Green Day napsali. Skoro každý měl kytarové sólo!" říká jeden z nich. "Nový materiál je rozhodně jiný. Nečekejte nic ve stylu 'Cigarettes And Valentines' nebo starého 'Dookie'. Je to rock'n'rolovější," přidává další. Na jaké písně se tedy můžeme v blízkém budoucnu těšit? Za všechny zmiňme třeba "Nuclear Family", "Stay The Night", "Too Young To Die", "Oh Love", "Carpe Diem", "Crushing Bastards", "Little Boy Named Train", "Trouble Maker", "Sweet 16", "Wow, That's Loud", "8th Avenue Serenade" nebo zmiňovanou "Amy".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY