Exkytarista Korn vystoupí na letošním Trutnově

12.08.2011 16:24 - Marek Odehnal | foto: facebook interpreta

Head
© www.myspace.com/brianheadwelch
Zatímco slavní Korn se v posledních letech představují českému publiku takřka každoročně, dnes už bývalý, ale pro kariéru kapely klíčový člen se se svým sólovým programem představí tuzemským fanouškům premiérově až letos v rámci tradičního srpnového festivalu Trutnov Open Air (18.-21. srpna).

Kytarista Brian Head Welch je právem považován za klíčového autora Korn a jeho nečekaný odchod z řad kapely v roce 2005 odstartoval pro mnoho fans období, kdy už "kukuřičné děti" nemají co říct a vydávají jedno špatné album za druhým.

Naopak na Headově sólové prvotině "Save Me From Myself" najdeme všechny typické korní trademarky a původní feeling, který je v 90. letech tvořil tak jedinečnými. Samozřejmě že se diváci kromě Welchovy vlastní tvorby dočkají i několika kousků Korn netradičně v pěveckém podání jejich bývalého kytaristy.

Na letošním Trutnově jinak vystoupí především Iggy Pop s The Stooges nebo The Dhol Foundation, Tichá dohoda, poprvé v historii čtyřicetičlenný symfonický orchestr a samozřejmě celá řada dalších.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY