Nový singl Leony Lewis bude možná stažen

24.07.2011 13:40 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Avicii
© Ministry Of Sound
Před pár dny jsme představili nový singl zpěvačky Leony Lewis "Collide". Naši čtenáři se okamžitě rozčíleně ozvali, že jde o vykradení aktuálního singlu holandského producenta Aviciiho. Nyní se ozval nejen sám umělec, ale i jeho vydavatelství.

Jak label Ministry Of Sound v tiskové zprávě prohlašuje, nebylo použití podkladu instrumentální skladby "Penguin" z jejich strany povolené a ani o těchto plánech nevěděli. Sám Avicii dodal, že je velmi znepokojen z toho, že někdo použije jeho nápad předtím, než má možnost skladbu sám vydat.

Možná i proto poslal label Ministry Of Sound otevřený dopis Simonu Cowellovi, který je šéfem labelu, pod nímž vydává i Leona Lewis. V něm mimo jiné označuje využití písně za krádež, žádá o okamžité stažení a ukončení všech souvisejících promoaktivit. Label dále dodává, že Avicii společně se svým teamem na skladbě pracoval téměř rok a je si téměř jist, že kdyby zpěvačka o existenci Aviciiho písně věděla, nikdy by vokály nenazpívala. Celá věc je o to závažnější, neb již existuje i vokální verze skladby "Pengiun", nově tedy pod názvem "Fade Into Darkness", kterou Avicii a Ministry Of Sound před časem digitálně vydali.

O podobnosti písní se můžete přesvědčit pod článkem. Dodáváme, že jen několik hodin staré neoficiální informace uvádějí, že by vše mohlo být vyřešeno uvedením Aviciiho jakožto autora písně, ale jde prozatím jen o spekulaci médií.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY