Blake Shelton prodal v USA více než Incubus

24.07.2011 20:51 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Uplynulý týden v USA debutovaly novinky Blakea Sheltona, Incubus, Chrise Younga a Colbie Caillat a podle očekávání se přes sto tisíc dostal pouze country zpěvák Shelton. V singlech si vedení udrželi i po dvou zlatých týdnech LMFAO, nejvyšší novinkou je "Skyscraper" Demi Lovato na desítce.
LMFAO - Party Rock Anthem
© facebook interpreta
SINGLY - "Party Rock Anthem" LMFAO je třetím týdnem zlaté po menších korekcích (+7 % rádia, -9 % downloady) před Pitbullovým "Give Me Everything", které sice s přehledem podruhé vyhrál v rádiích, stálý propad digitálního prodeje ale snižuje šanci na návrat na jedničku. Na trojku se nově dostal "Last Friday Night (T.G.I.F.)" Katy Perry na úkor "Rolling In The Deep" Adele.

V Top 10 si pak už pouze vyměnili místa Lady Gaga a Lil Wayne a objevila se tam Demi Lovato se singlem "Skyscraper". Osmnáctiletá Disneyho hvězda (můžete znát například z Camp Rock) tak slaví úspěšný návrat na hudební scénu po těžkém roce, kdy se léčila z bulimie a sebepoškozování. Celé, zatím nepojmenované, album ji má vyjít na podzim. Na smutný a "procítěný" videosingl, který si stáhlo 176 tisíc Američanů, se můžete podívat níže.

Další debut je až na čtyřicet čtyřce, auto-tuneový král T-Pain se tam umístil s "Booty Wurk (One Cheek At A Time)". Dvě novinky benefitovaly ze startu prodeje celých alb, "God Gave Me You" Blakea Sheltona (65) a "What If" Colbie Caillat (77). A do žebříčku se také po dlouhých sedmi letech dostali Blink-182: nový singl "Up All Night" startuje na osmdesát pětce, posledním singlem, co se dostal do stopoložkového pořadí, byl "I Miss You".

    Top 10 - singly:
  1. LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock - Party Rock Anthem
  2. Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer - Give Me Everything
  3. Katy Perry - Last Friday Night (T.G.I.F.)
  4. Adele - Rolling In The Deep
  5. Nicki Minaj - Super Bass
  6. Lil Wayne - How To Love
  7. Lady Gaga - The Edge Of Glory
  8. OneRepublic - Good Life
  9. ▬ Hot Chelle Rae - Tonight Tonight
  10.  N Demi Lovato - Skyscraper

Blake Shelton - Red River Blue
© facebook interpreta
DESKY - V pětatřiceti letech Blake Shelton patří rozhodně k té mladší generaci country zpěváků, kariéru odstaroval teprve před dekádou. Desky produkuje ale čile a s šestým počinem "Red River Blue" se mu souběhem okolností konečně podařilo vyhrát žebříček. Stačilo na to 116 tisíc prodaných kusů. Významně se na úspěchu podílela jeho porotcovská účast v talentové show The Voice.

Na dalších místech bylo těsno, do intervalu deset tisíc se vlezlo pět desek. Kromě Adele a Beyoncé to byly tři novinky. Stříbrné věnce si odnesli Incubus, jejich sedmá studiovka "If Not Now, When?" přichází po dlouhých pěti letech od předchozí zlaté "Light Grenades". Na čtyřce máme další country, "Neon" je třetí řadovka Chrise Younga, stejně jako "All Of You" Colbie Caillat na šestce.

V první desítce debutují ještě kanadští rockeři Theory Of A Deadman a kalifornští Sublime With Rome, pokračovatelé Sublime. Z nižších pozic bych vypíchl akorát Yes, kteří po deseti letech nahráli desku "Fly From Here" (Kanaď Benoît David nahradil dlouholetého frontmana Jona Andersona) a umístili se s ní na třicet šestce.

Příští týden se o zlato poperou Adele, Blake Shelton a Kidz Bop 20, do Top 10 by se mohli dostat 3 Doors Down, 311 a DJ Khaled.

    Top 10 - alba:
  1.  N Blake Shelton - Red River Blue (116)
  2.  N Incubus - If Not Now, When? (80)
  3. Adele - 21 (77, -3 %)
  4.  N Chris Young - Neon (73)
  5. Beyoncé - 4 (72, -37 %)
  6.  N Colbie Caillat - All Of You (70)
  7. Jason Aldean - My Kinda Party (42, +1 %)
  8.  N Theory Of A Deadman - The Truth Is... (38)
  9.  N Sublime With Rome - Yours Truly (35)
  10. Selena Gomez & The Scene - When The Sun Goes Down (33, -26 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY