Druhá tráva je první

13.07.2011 22:54 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Letošní léto bude asi navždy spojeno s jedním jediným songem: "Hey (Nah Neh Nah)". Ten sice původně nahrála kapela Vaya Con Dios, ale teprve remix od Milk & Sugar z něj udělal hit. To české obchody mají úplně jiné hity. Pokud vás zajímá jaké, tak se začtěte do pravidelného komentáře.
Milk & Sugar vs.Vaya Con Dios - Hey (Nah Neh Nah)
© facebook interpreta
RÁDIA - Loňské léto jsme si (mnozí) odtrpěli za zvuku "We No Speak Americano". Kdo doufal, že to letos bude lepší, má smůlu. Hudební léto 2011 v České republice znamená především popěvek "Hey Nah Neh Nah". Výhružný dopis posílejte na adresu Milk & Sugar. Éteru kralují již desátý týden. Ani druhé místo se nezměnilo. Máme tam i nadále Black Eyed Peas a "Just Can't Get Enough". Ti ale naštěstí oznámili, že na nějakou dobu končí, takže to ještě chvíli vydržte. Na třetí pozici se pak vrací Alexandra Stan a "Mr. Saxobeat". No, to je strašné dejá vu. Nebudeme to prodlužovat... Žádné zásadní změny se na vrchních příčkách neudály. Pokud teda pro vás není velké překvapení to, že Edward Maya a Vika Jigulina jsou se skladbou "Desert Rain" na osmém místě. Mimochodem skladba rotuje v éteru už od pátého týdne tohoto roku.

Co se týče novinek, tak s těmi se tento týden roztrhl pytel. Doporučím alespoň pár. Druhý singl z poslední desky "Goodbye Lullaby" si pro nás nachystala kanadská pop-rockerka Avril Lavigne. Jmenuje se "Smile" a startuje na dvacáté páté příčce. Sakra vysoko se vyšplhal singl Michala Davida "Čas vítězství". Je s podivem, že rádia radši dávají do vysokých rotací takové hrůzy. No nic, Michal David se cítí jako král na třicátém čtvrtém místě. Další novinka je také domácí. Čtyřicátá druhá je Verona s letním hitem "Hey Boy". Jako by to léto nebylo už tak dost zábavné. Zmíním ještě jednu českou novinku. Na osmdesáté čtvrté pozici jsou Rybičky 48, které se inspirovaly/i u Nightwork. Nový singl "Agáta" totiž jako by vypadl z pera této partičky. No, podle ohlasů to byl asi rozumný krok.

Z dalších zahraničních tady máme Katy Perry a "Last Friday Night (T.G.I.F.)" na sedmdesát čtverce nebo Pitbulla s Marcem Anthonym a skladbou "Rain Over Me" na osmdesátce sedmičce. No řekněte sami, není to pestrý výběr?

Top 10 ČR - rádia:
  1. Milk & Sugar vs. Vaya Con Dios - Hey (Nah Neh Nah)
  2. Black Eyed Peas - Just Can't Get Enough
  3. ▲ Alexandra Stan - Mr. Saxobeat
  4. Adele - Someone Like You
  5. Israel Kamakawiwo'ole - Over The Rainbow
  6. Bruno Mars - Lazy Song
  7. Snoop Dogg - Sweat (David Guetta Version)
  8. Edward Maya & Vika Jigulina - Desert Rain
  9. Rihanna - California King Bed
  10. Pitbull & Ne-Yo & Afrojack & Nayer - Give Me Everything (Tonight)

Top 100 RÁDIO 27/2011 - novinky:
25. Avril Lavigne - Smile
34. Michal David - Čas vítězství
42. Verona - Hey Boy
50. Patricie - Zvyřátka
55. Mista - Rock It (United)
74. Katy Perry - Last Friday Night (T.G.I.F.)
78. ATB - Apollo Road
83. Victoria / Royal Elements - This Life
84. Rybičky 48 - Agáta
87. Pitbull feat. Marc Anthony - Rain Over Me
98. Bad Meets Evil & Bruno Mars - Lighters

Druhá tráva & Robert Křesťan - Marcipán z Toleda
© facebook interpreta
PRODEJNOST - V obchodech je to zase o něco pestřejší. Tento týden se výrazně prosadil Robert Křesťan a jeho Druhá tráva. Deska "Marcipán z Toleda" vznikala až v dalekém Nashvillu a Robert Křesťan může mít radost, že tahle cesta nebyla úplně zbytečná, protože je i s Druhou trávou první. I na druhém místě je novinka. Čtvrtou desku totiž nedávno vydala Beyoncé. Ta dostala jednoduchý název "4", a přestože získává spíše průměrná hodnocení, fanoušci jsou nadšení. Zbytek top desítky tvoří především nahrávky, které se v ní objevovaly i v minulých týdnech. Tudíž narazíte na Čechomor, Tata Bojs i Lady Gaga.

Kromě již zmíněných novinek máme na třinácté pozici hardrockovou kapelu Doga, která má pro nás stručné a jasné poselství: "Hoď si to". Nevím, jaké poselství se skrývá v názvu nového alba Limp Bizkit "Gold Cobra", ale to snad ani vědět nepotřebuji. Stačí vědět, že jsou dvacátí. A zmiňme ještě jednu českou novinku, a tou je nové DVD Ivana Mládka "Jožin z bažin a další největší hity" na padesátém místě. A nazdar zase za týden!

Top 10 - prodejnost:
  1. new Robert Křesťan & Druhá tráva - Marcipán z Toleda
  2. new Beyoncé - 4
  3. Čechomor - Místečko
  4. Tata Bojs - Ležatá osmička
  5. ▲ Různí - Taneční liga 130
  6. Lady Gaga - Born This Way
  7. Iron Maiden - From Fear To Eternity (Best Of 1990-2010)
  8. Wohnout - Našim klientům
  9. Depeche Mode - Remixes 2: 81-11
  10. Jiří Grossman - Až tě náhodou potkám - Zlatá kolekce

TOP 50 Prodejní 27/2011 - novinky:
1. Robert Křesťan & Druhá tráva - Marcipán z Toleda
2. Beyoncé - 4
12. Doga - Hoď si to
18. Selena Gomez - When The Sun Goes Down
20. Limp Bizkit - Gold Cobra
34. Black Country Communion - II
40. Madfinger - Another Chapter
46. Rhapsody Of Fire - From Chaos To Eternity
50. Ivan Mládek - Jožin z bažin a další největší hity DVD

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 27. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY