Madonna chce v Malawi otevřít dětský domov

02.07.2011 17:27 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Madonna
© madonna.com
Madonna je dobře známá svým sociálním cítěním a dlouhými soudními patáliemi, kterými si prošla při adopci nyní pětiletého synka Davida, který pochází z Afriky. Popovou divu ale zkušenosti neodradily a chystá se pomoct ne jednomu, ale rovnou několika dětem v Malawi otevřením dalšího sirotčince. Také má v plánu věnovat finanční podporu již existujícím dětským domovům, které tam fungují.

V rozhovoru pro nový americký televizní dokument "American Revolutionaries: The Hitmakers" zpěvačka uvedla: "Mezi mé krátkodobé cíle patří plán vybudovat centrum péče pro opuštěné děti, které bude mít kapacitu až tisíce a bude schopné postarat se o tisícovku 'obyvatelů'. Jsem také aktivně zapojená do financování již existujících dětských domovů."

U sirotčinců by ale Madonna skončit nechtěla. Začátkem roku se pokoušela postavit dívčí školu, ale její idea byla narušena. I když do projektu investovala téměř čtyři miliony amerických dolarů prostřednictvím své nadace Raising Malawi, odpovídající zázemí pro vzdělávání se vytvořit nepodařilo. Příčinu zpěvačka vidí v tom, že vzdělání samotných obyvatelů na Malawi není dostačující. Již dříve uvedla, že téměř sedmdesát procent dívek vůbec nemá středoškolské vzdělání.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY