Dream Theater vypustí své album plné dramatických událostí v září

12.06.2011 14:02 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Dream Theater
© roadrunnerrecords.com
Jen co nám Dream Theater představili nového bubeníka, už je tu i nová nahrávka. Očekávaná novinka dostala do vínku název "A Dramatic Turn Of Events" a v obchodech se objeví 12. září. V těchto dnech probíhá mix nových písní, který obstarává Andy Wallace, známý z dřívější spolupráce s Avenged Sevenfold, Rage Against The Machine nebo se Sepulturou a Nirvanou.

Osazenstvo Dream Theater nepopírá, že nahrávka vznikala za velmi nestandardních podmínek, způsobených především odchodem Mikea Portneyho. Jen co kapelu opustil, se totiž zbylí muzikanti pustili do práce na nových písních. Vyjádřil se k tomu i kytarista a producent novinky John Petrucci: "Je mi trochu divně z toho, jak deska vznikala. Ve finále ale vše zní přímo úchvatně." Stejného názoru je i klávesák Jordan Rudess: "Vložili jsme se do příprav skutečně naplno a naše úsilí se vyplatilo. Všechny ty události, které nám změnily život, nás naplnily touhou ponořit se do toho ještě trochu víc a vytvořit náš nejvyzrálejší materiál."

Jestli mají muzikanti pravdu, budete moct otestovat brzy sami. Americká progmetalová formace je totiž jednou z hlavních hvězd nadcházejícího ročníku festivalu Benátská noc, který se koná od 29. do 31. července.

Tracklist desky "A Dramatic Turn Of Events" je následující: On The Backs Of Angels, Build Me Up Break Me Down, Lost Not Forgotten, This Is The Life, The Shaman's Trance, Outcry, Far From Heaven, Breaking All Illusions, Beneath The Surface.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY