Adele a Lady Gaga udržely v USA prvenství

09.06.2011 18:45 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Adele před Pitbullem těsně uhájila prvenství mezi singly, s celým albem "21" je druhá s nevelkým mankem za Lady Gaga, jejíž "Born This Way" zaznamenalo očekávaný krutý prodejní propad. Nejvyšší novinky měli Coldplay v singlech a Death Cab For Cutie v deskách.
Adele - Rolling In The Deep
© facebook interpreta
SINGLY - Na singlovém stupni vítězů je vše při starém, přičemž Adele s "Rolling In The Deep" si v rádiích o 5 % polepšila (150 milionů impresí) a v downloadech o 4 % pohoršila (244 tisíc stažení), zatímco Pitbull se zlepšil v rádiích (116m, +16 %) i downloadech (217k, +3 %), takže s takovým postupem může být už brzo první. Navíc na 59. příčce mu startuje další skladba "International Love", do které si přizval Chrise Browna. Dosavadní výsledky (ještě "Hey Baby (Drop It To The Floor)" bylo sedmé) tak napovídají, že start prodeje celého alba "Planet Pit" za dva týdny může být velmi silný.

Nový singl má i Katy Perry, "Last Friday Night (T.G.I.F.)" debutuje na 63. místě (nepočítaje 67. místo v týdnu startu prodeje "Teenage Dream"). Píseň by asi navždy zůstala jen album cutem, ale proč nepokračovat po čtyřech #1 hitech, že? Připomenu, že poslední singl "E.T." (nyní na 3. místě) se na vrchol hitparády dostal dokonce před vydáním klipu, na který se docela dlouze čekalo, to "T.G.I.F." dostane šílené video (teaser) už v úterý 14.6.

V Top 10 šli nahoru Bruno Mars a LMFAO, "The Lazy Song" i "Party Rock Anthem" dosáhli nového maxima čtyřky, respektive šestky. Na dosah první desítky je Lil Wayne, "How To Love" skočilo z debutové 69. pozice až na dvanáctku. Rapper by před vydáním "Tha Carter IV" rozhodně potřeboval další "Lollipop" nebo "A Mili". Nejvyšší novinku si připsali Coldplay, jejich "Every Teardrop Is A Waterfall" startuje na dvacet devítce, což je vzhledem k jejich americkým výsledkům velmi pozitivní číslo. Stejně jako doma, i v USA byl jejich prvním a též posledním #1 singlem "Viva la Vida".

V nižší části žebříčku zaujmou debuty dvou hvězdných jmen: "Best Thing I Never Had" Beyoncé začíná na osmdesát čtyřce, o dvě místa níže pak startuje "Iridescent" Linkin Park.

    Top 10 - singly:
  1. Adele - Rolling In The Deep
  2. Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer - Give Me Everything
  3. Katy Perry feat. Kanye West - E.T.
  4. Bruno Mars - The Lazy Song
  5. Jennifer Lopez feat. Pitbull - On The Floor
  6. LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock - Party Rock Anthem
  7. Lady Gaga - The Edge Of Glory
  8. Black Eyed Peas - Just Can't Get Enough
  9. Britney Spears - Till The World Ends
  10. Lupe Fiasco - The Show Goes On

Lady Gaga - Born This Way
© facebook interpreta
DESKY - 84% propad po týdnu na prvním místě si nepamatuji. Kompletní historické tabulky Billboardu v hlavě nenosím, ale sešup "Born This Way" z 1,108 milionu na 174 tisíc kusů je prostě obrovský. Nelze se tomu však příliš divit, rekordní čísla Lady Gaga jsme si vysvětlili minule, návrat do reality byl očekáván. I když osobně jsem čekal, že přes dvě stě tisíc prodá i ve druhém týdnu. Paradoxem je, že příští týden se klidně na číslo jedna může vrátit Adele, prodej "21" klesá jen minimálně.

V první desítce máme čtyři novinky. Třetí jsou Death Cab For Cutie, "Codes And Keys" je jejich sedmá studiovka za patnáctiletou kariéru, ve které sice zatím nedosáhli žádného úspěšného singlu, desky se jim ale prodávají slušně. Po předchozí zlaté "Narrow Stairs" (144 tisíc v prvním týdnu) je bronz novinky (102 tisíc) též dobrým výsledkem. Za nimi debutuje Eddie Vedder z Pearl Jam s "Ukulele Songs". Poprvé se do žebříčku jako sólista dostal se soundtrackem k "Into The Wild" před čtyřmi lety. Rocková vlna pokračuje i na pátém místě, na kterém je šestá nahrávka My Morning Jacket "Circuital", a na devítce, kde jsou s pátým albem "Speed Of Darkness" Flogging Molly.

Příští týden se v hitparádě nově objeví Tech N9ne, All Time Low, Arctic Monkeys nebo Def Leppard.

    Top 10 - alba:
  1. Lady Gaga - Born This Way (174, -84 %)
  2. Adele - 21 (121, -4 %)
  3.  N Death Cab For Cutie - Codes And Keys (102)
  4.  N Eddie Vedder - Ukulele songs (71)
  5.  N My Morning Jacket - Circuital (55)
  6. Brad Paisley - This Is Country Music (53, -65 %)
  7. ▼ Různí - Now That's What I Call Music! 38 (39, -13 %)
  8. Jason Aldean - My Kinda Party (33, +1 %)
  9.  N Flogging Molly - Speed Of Darkness (25)
  10. ▼ Glee - The Music, Volume 6 (25, -68 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY