Frontman Green Day bude produkovat desku svého syna

27.05.2011 08:42 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

Green Day
© greenday.com
Už je tomu sedmnáct let, co se Billie Joe Armstrong a jeho družina vezli na vlně úspěchu prvního mainstreamového trháku "Dookie". Zpěvákovi amerických Green Day bude v příštím roce čtyřicet a za svůj dlouhý hudební život nasbíral kopu zkušeností. Ty teď hodlá přenést na svého syna Joeyho. V únoru šestnáctiletý mladík se sice lehce minul povoláním - je bubeník -, se svou kapelou už ale chystá debutové album. Produkovat mu ho bude sám velký táta.

Kapela mladého Joeyho (celým jménem Joseph Marciano Armstrong) se jmenuje Emily's Army a některé z jejích skladeb můžete slyšet na MySpace.com. Album, jež kluci právě dávají dohromady, dostalo název "Don't Be A Dick" a do oběhu půjde samozřejmě pod patronátem Adeline Records, vydavatelství založeného v roce 1997 frontmanem Green Day.

A jak sám otec/producent Billie Joe Armstrong hodnotí hudbu svého syna? "Je plná syrového mladistvého punk rocku. Hrají dobře a jsou zatraceně chytlaví," prozradil. Rodí se nástupce Green Day? Uvidíme už brzy. Album "Don't Be A Dick" vyjde 14. června.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY