YouTube.com spustil vlastní hudební žebříček

16.05.2011 09:49 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Jennifer Lopez
© http://www.worldmusicawards.com/
Největší světový web s videi všeho druhu má vlastní hudební hitparádu. A zakládá se na jednoduchém faktoru - týdenní sledovanosti. "YouTube 100", jak se žebříček jmenuje, byl oficiálně spuštěn minulý týden.

Co je na tomto žebříčku unikátní, je fakt, že se do něj může probojovat jakýkoliv song, remix či parodie. Nezáleží přitom na tom, zda pochází z oficiálního kanálu umělců nebo zda jde o vlastní výrobky uživatelů. Pokud bude výsledek návštěvníky webu dostatečně oblíbený, může se objevit bok po boku největších současných jmen mainstreamu. To se povedlo i fenoménu jménem Rebecca Black, která je svým songem "Friday" většině lidí pro smích, ale umístila se tento týden na osmém místě.

Top 3 obsadily dámy. Na první příčku se vyšplhala Jennifer Lopez s klipem k "On The Floor", následována novým videem "Judas" Lady Gaga a "E.T." Katy Perry. YouTube 100 bude aktualizován každý týden a kromě stovky nejoblíbenějších videí nabídne i klipy, které aktuálně vítězí v různých žánrech, nebo přehled nejsledovanějších videí za jednotlivý den.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY