Potvrzeno: alba Pink Floyd vyjdou v luxusních reedicích

12.05.2011 08:24 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Pink Floyd (Discovery edice)
© facebook interpreta
Poté, co Pink Floyd uzavřeli novou smlouvu s nahrávací společností EMI, se objevily spekulace o opětovném vydání veškerých řadových desek a dalších alb. Informace byla nyní potvrzena - fanoušky kultovní formace čekají letos remasterované verze všech nahrávek, box sety a výběr toho nejlepšího.

Celá kampaň, v rámci které všechny desky vyjdou, nese název "Why Pink Floyd?". Začne letos na podzim, kdy budou 26. září vpuštěny do obchodů nové edice všech čtrnácti vydaných studiovek. Můžete si je koupit samostatně, nebo pohromadě. Vyjdou v různých verzích - takzvaná "Discovery" edice znamená klasický CD formát, "Immersion" obsahuje formáty CD, DVD, Blu-ray a pamětní box sety, v edici nazvané "Experience" doplní každé řadové album další disk s příbuzným materiálem.

Součástí plánovaných reedic je i několik luxusních verzí klasické desky Pink Floyd "The Dark Side Of The Moon". Vyjde jak ve zmíněné šestidiskové "Immersion" kolekci, tak ve dvojdiskovém balíčku "Experience". K dostání bude nejen na CD, ale také na vinylu a v digitálních formátech.

Dne 8. listopadu má podle plánu vydavatelství vyjít pětidisková "Immersion" verze a "Experience" edice o dvou discích další slavné nahrávky "Wish You Were Here". Oba sety přinesou bonusový materiál pořízený na vystoupení Pink Floyd ve Wembley z roku 1974. Kromě jiného potěší posluchače unikátním záznamem titulního songu s hostujícím jazzovým houslistou Stéphane Grappellim.

Poslední den, kdy se jméno kapely opět objeví v obchodech s hudebními nosiči, je 25. únor. V ten den vyjde v nových verzích nahrávka "The Wall". Bude k dostání v "Immersion" edici o sedmi kotoučích a také v "Experience" verzi se třemi alby. Vydání na vinylu a v digitálních formátech je samozřejmostí.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY