Beyoncé půjde k soudu, připravila o práci sedmdesát lidí

08.05.2011 14:29 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Beyoncé
© www.beyonceonline.com
Americká diva Beyoncé se bude muset poprat s trestním řízením. Za vším je herní vývojářské studio Gate Five, které kvůli ní bylo nuceno týden před Vánocemi propustit sedmdesát zaměstnanců a přišlo údajně o sto milionů dolarů. Zpěvačka Beyoncé se měla totiž stát tváří nové taneční videohry, ale změny ve smlouvě, které si vyžádala, odradily investora, a celý projekt tak zajel do slepé uličky.

Kontrakt, který firmě umožňoval využívat zpěvaččina jména pro obchodní účely, se bývalé člence skupiny Destiny's Child přestal líbit poté, co firma neakceptovala její požadavek na zvýšení honoráře. Beyoncé pak porušila dohodu - z projektu označovaného pracovním názvem "Starpower: Beyoncé" vycouvala. A právě kvůli tomu nyní čelí žalobě, ve které půjde o stamiliony korun. Výroba nedodělané hry stála dosud téměř sedm milionů dolarů a firmě prý zpěvačka zmařila odhadovaný výnos v hodnotě sta milionů dolarů.

Tvůrce hry to však mrzí. "Než se soudit, mnohem raději bychom pracovali na hře. Chceme se ale zotavit ze ztrát, které Gate Five utrpěla," uzavírá zástupce společnosti. Na celý případ upozornil časopis New York Magazine a další média.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY