Oceán představí nový singl a vyrazí na turné

12.04.2011 15:31 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Oceán
© Václav Petrovitz
Oceán mají za sebou počátek comebacku a chystají se ho stvrdit novým singlem "Odlesk tvůj". Následně vyjedou na cesty - hned první koncert se bude konat 27. dubna v prostorách pražského klubu Roxy. Turné bude pojato jako vzpomínka na starý Oceán s příspěvkem hostů, jako je třeba Richard Krajčo, Matěj Ruppert nebo Laco Lučenič. Na každé show vystoupí ještě synth-popové duo Cartonnage, které při této příležitosti představí skladby z nového alba "I'm Not Your Computer".

Nový singl "Odlesk tvůj" je výjimečný hned ve dvou ohledech. Je to první nová skladba Oceánu po dlouhých devatenácti letech a hudba skupiny se vůbec poprvé spojí s ženským hlasem. Post zesnulého zpěváka Petra Muka totiž zaujala zpěvačka Jitka Charvátová, známá svým působením ve skupinách Fiction či Skyline. Hudba vznikla ze spolupráce s producentem Arminem Effenbergerem (z Cartonnage), text si vzal na starost samozřejmě Petr Hons. Nový singl předznamenává navíc chystanou novou desku, která je předběžně plánovaná na příští rok.

Textař ke skladbě "Odlesk tvůj" dodal: "Je to vlastně o hledání víry, viděno z perspektivy naší osobní, vnitřní víry, kdy jednou všechno vidíme ostře a jasně, a znenadání se nám všechno rozmazává a to, co bylo v jednu chvíli srozumitelné, je v dalším okamžiku pryč. Odlesk naší víry, naděje, hledání, pokory. Odlesk toho, co nás každým dnem povzbuzuje a neustále nás drží nad vodou."

V rámci chystaného turné zavítá kapela také na Slovensko, celá šňůra bude zakončena 27. května koncertem v Londýně v klubu RichMix. Z plánovaných koncertů v Roxy a v brněnské Flédě bude pořízen záznam, který ještě před koncem turné vyjde společně s novým singlem na CD u vydavatelství EMI. CD s titulem "Oceán - Roxy" bude pokřtěno 20. května na koncertě v Bratislavě.

Termíny turné:

27.4. - Praha, Roxy (hosté: Richard Krajčo, Bohouš Josef, Cartonnage)
5.5. - Brno, Fléda (hosté: Roman Holý, Matěj Ruppert, Bohouš Josef, Cartonnage)
14.5. - Ostrava, Garage (hosté: Roman Holý, Bohouš Josef, Laco Lučenič, Cartonnage)
20.5. - Bratislava, Majestic Music Club (hosté: Monte Rosa, Laco Lučenič, Bohouš Josef, Cartonnage)
26.5. - České Budějovice, KD Metropol (hosté: Bohouš Josef, Cartonnage)
27.5. - Londýně, RichMix


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY