Bon Iver vydají svou druhou desku v červnu

28.03.2011 10:11 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Bon Iver
© myspace.com/boniver
Frontman kapely Bon Iver, americký muzikant a indie folker Justin Vernon, prozradil několik podrobností o chystané druhé, dosud nenazvané a velmi očekávané desce projektu.

"Nějak jsem zapomněl, jak psát songy. Už mi to prostě jaksi nešlo s kytarou. Přizval jsem proto řadu lidí, aby změnili můj hlas - ne můj pěvecký projev, ale roli strůjce v tomto bandu. Udělal jsem tu desku sám, ale nechal jsem je vrtat v ní," prozradil Vernon v rozhovoru pro Rolling Stone. Mezi hudebníky, kteří mu vypomohli, patří například saxofonista Colin Stetson nebo kytarista Greg Leisz.

Dále prozradil, že deska pojatá hudebně úplně jinak vyjde již v červnu, bude obsahovat celkem deset kusů, každý pojmenovaný po určitém konkrétním místě na Zemi. Dočkáte se songu "Perth", který Vernon popsal jako "heavy metalový song, který zní jako občanská válka" nebo "Minnesota Wisconsin" "s vybrnkávanou kytarou, dvojími basovými bubny a saxofonem s distrotion". Desku uzavře "horn heavy [trumpety/horny/...]" "Beth/Rest".

Debut wisconsinských Bon Iver nesl titul "For Emma, Forever Ago", vyšel poprvé v roce 2007, oficiálně do světa se dostal až v únoru 2008 díky labelu Jagjaguwar a získal si velmi nadšené ohlasy i mnoho ocenění jako jedna z nejlepších desek roku 2008.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY